007 James Bond avonturen in Groot-Britannië!

Engeland | Geen reacties

Dat James Bond bekend staat om zijn gewaagde levensstijl hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wist je dat ook jij je eigen Bond avonturen kan beleven in Groot-Brittanië? Aankomende week beleeft de nieuwste James Bond film SPECTRE haar wereldpremière en zal James Bond wederom het avontuur opzoeken. Maak de 007 in je los en zoek het avontuur op, er valt genoeg sensatie te beleven! Wat dacht je van het op hoge snelheid rijden met een Aston Martin of een avontuurlijke tokkelbaan? Wees gerust, na alle actie zijn er genoeg mogelijkheden om in Bond-stijl te ontspannen. We geven je zeven manieren om van de 007 levensstijl te proeven…

001. Neem een Aston Martin mee voor een ritje!

James Bond kruipt achter het stuur van een breed scala aan voertuigen, van motorfietsen tot onderzeeërs. Maar met één type heeft hij een speciale relatie: de Aston Martin. De meest bekende Aston Martin is de DB5, terwijl Bond in SPECTRE een slanke DB10 tot zijn beschikking heeft. Neem een van deze prachtige sportauto’s mee de weg op met een Aston Martin Dynamic Driving Experience, waar je de huidige productie Aston Martins bestuurt op verschillende tracks. Zag rij je over een heuvelachtige route, een kom, stadsroute en straight mile. Het rijden vind plaats bij het Aston Martin hoofdkwartier in Gaydon, Warwickshire, op minder dan twee uur rijden van Londen.

Bond Hideaway: Op 45 minuten van het Aston Martin HQ is The Hideaway, een suite in een 17e eeuws Dormy House Hotel in de regio Cotswolds. De ideale locatie voor een romantisch rendez-vous. The Hideaway ligt aan een vleugel van het hoofdgebouw Dormy, dicht bij de spa.

Vlieg als James Bond over het Eden Project in Cornwall, Zuidwest-Engeland

Vlieg als James Bond over het Eden Project in Cornwall, Zuidwest-Engeland

 

002: Vlieg als Bond door de lucht

In Moonraker, ontsnappen James Bond (Roger Moore) en astronaut Holly Goodhead aan de schurk Jaws met een gedurfde scène. Ze gebruiken het draad van een kabelbaan als tokkelbaan, waardoor Jaws achterblijft en met hoge snelheid op spectaculaire wijze crasht. De Adrenaline junkies onder ons moeten hiervoor naar Cornwall, Zuidwest-Engeland, om te vliegen op Engeland langste tokkelbaan in het Eden Project. Hier wacht 660 meter pure adrenaline waarmee je met een snelheid van 60 mph (circa 100 km/u)  over een James Bond-film locatie vliegt (het Eden Project speelde de rol van Gustav Graves diamantmijn in Die Another Day).

Bond Hideaway: Het luxe Driftwood Hotel heeft een spectaculair klif uitzicht evenals een privéstrand. Naast het spectaculaire uitzicht heeft het hotel een Michelin-ster restaurant. Mocht je je echt James Bond voelen, kun je het personeel zelfs vragen om een picknick te verpakken, zodat je jezelf kunt terugtrekken aan het strand en volkomen ongestoord door schurken of MI6 HQ kunt genieten.

003: Slinger over een touwbrug

James Bond heeft oog voor hoogtes, in A View to a Kill vecht 007 (Roger Moore) de strijd uit uit met Max Zorin boven op de Golden Gate Bridge in San Francisco. Ga naar het wilde kustlandschap van Noord-Ierland’s Antrim Coast om je zenuwen op de proef te stellen op de slingerende touwbrug Carrick-a-Rede. Deze touwbrug hangt bijna 100ft (30 meter) boven de zeespiegel en strekt zich met zijn 65ft (20m) uit tussen het vasteland en ‘Rocky Island’. Op een winderige dag zul je jezelf zeker aan de brugleuningen willen vasthouden… Alles 007 onder controle? Kijk dan naar beneden en zie het smaragdgroene water stromen rond de oude grotten en spelonken. De familie-vriendelijke bestemming wordt onderhouden door de National Trust.

Bold Hideaway: Op minder dan 20 minuten rijden van Carrick-a-Rede ligt The Bushmills Inn, een traditioneel luxe hotel aan Noord-Ierland zijn prachtige Causeway Coast. Bond houdt ervan de plaatselijke drankjes te  proeven waar hij reist. Lokaler dan hier ga je het niet krijgen, de oude Bushmills distilleerderij is vlakbij en biedt grote tours, terwijl de whisky natuurlijk is opgeslagen in de gezellige bar van The Bushmill Inn.

004: Spring in een ‘bodemloze’ rotspool

Bond draait zijn hand niet om voor een geheime operatie waarvoor hij het water in moet, zoals te zien is o.a. Dr No en Thunderball. 007 zou ‘Britain’s meest indrukwekkende rots zwembad’ (zo genoemd door Daniel Start, auteur van Wild Swimming Coast) zeker kunnen waarderen. Men zegt dat het zwembad bodemloos is, maar in werkelijkheid varieert de diepte van 12 ft tot 26ft (4-8 m), afhankelijk van het getij. Klein, en bijna perfect rond, de Blue Pool in South Wales lonkt avontuurlijke duikers en sensatie-zoekers. Je kunt voor je sprong in het zwembad kiezen uit diverse natuurlijk gevormde punten, op verschillende hoogtes.

Bond Hideaway: The Towers, een self-catering cottage gelegen op het prachtige Penrice Castle Estate, ligt op ongeveer tien minuten rijden van de Blue Pool. Gevestigd in een originele 18e-eeuwse gotische toren is het een romantische – en ook bijna perfect ronde- plek om te verblijven.

Stap in de voetsporen van James Bond en doe de 'Up At The O2' trip!

Stap in de voetsporen van James Bond en doe de ‘Up At The O2’ trip!

005: Adrenaline rush bij de Theems

Herbeleef de onvergetelijke openingsscène van The World Is Not Enough, waarin Bond (Pierce Brosnan) in een snelle boot op een moordenaar jaagt langs de Theems. Deze langste openingsscène van elke Bond-film, heeft als hoogtepunt dat 007 naar beneden rolt van het dak van de Millennium Dome (nu bekend als de O2). Ga naar de O2 en beklim de beroemde koepel zelf. Up At The O2 is een spannende klimervaring, en eenmaal op de top word je beloond met uitzicht over Londen. Wil je liever het water op? Doe dan een van de RIB boot experiences over de Theems.

Bond Hideaway: Op slechts acht minuten van The O2 met de metro – of een ontspannende 25 minuten op de Thames Clipper boot – is het Four Seasons Canary Wharf, een luxe hotel met tien verdiepingen en uitzicht op de Theems. Mis de infinity pool -die werd gebruikt als filmlocatie voor Skyfall-  niet! Daniel Craig´s Bond neemt hier een duik tijdens een missie in ‘Shanghai’, wat eigenlijk Londen is.

006: Sla af op een beroemde golfbaan

Je krijgt er misschien geen adrenalinekick van, maar Bond (Sean Connery) speelde in Tomorrow Never Dies golf tegen Auric Goldfinger op Stoke Park. Goldfinger’s caddy Odd Job droeg hierbij een bolhoed die in staat was een standbeeld te onthoofden! Golfers kunnen voor het spelen van vele historische courses in Schotland terecht, het huis van de sport. Kies uit niet minder dan 550 golfbanen. Bruntsfield Links -net buiten Edinburgh- is op de weg waar de enthousiaste golfer Sean Connery is opgegroeid. De Old Course in St Andrews is de baan van de legendes en Gleneagles was vorig jaar gastheer van de Ryder Cup.

Bond Hideaway: Dompel jezelf onder in de golfgeschiedenis door een verblijf in Gleneagles, een vijf sterren luxe hotel met beroemde golf faciliteiten. De kamers zijn super-chic, met een elegante tartan inrichting en gezellige open haard. Ook heeft het hotel fantastische bars en restaurants en een prachtige spa. Liever een andere sport beoefenen? Je kunt ook genieten van tennis, valkerij, Segway tours en vissen.

007: Klauter over een klif

Klauteren op het puntje van een klif is iets wat 007 regelmatig op een werkdag doet zoals Bond (Roger Moore) toonde in een gedenkwaardige scène langs de kant van een berg in For Your Eyes Only. Het Lake District in het noordwesten van Engeland, is de thuisbasis van de Via Ferrata. Hier kun je met behulp van een reeks van metalen kabels, ladders en bruggen langs een berg klimmen en afdalen in een harnas (die aan een vaste kabel is bevestigd). Via Ferrata Classic is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder, een leuke familieervaring dus!

Bond Hideaway: The Lake House bij het The Gilpin Hotel and Lake House, is precies wat Bond zou uitkiezen; een decadente, luxueuze en prachtige gelegen locatie. Zes afzonderlijke suites hebben een boutique hotel met bar, eetkamer, salon, een zwembad en spa die uitkijkt over een prachtig privé-meer, omgeven door bossen.

Wil je zelf de 007 uithangen in Groot-Britannië? Vaar met ons naar Engeland in alle comfort. Als een echte James Bond kun je aan boord een gokje wagen of genieten van een ontspannen overtocht. Eenmaal aangekomen in Engeland kun je alle sensatie opzoeken en kijken of ook in jou een opvolger van 007 schuilt… Succes!