Brick Lane en Quaker Street Oost Londen

East-London, the hip place to be!

Engeland | Geen reacties

Londen is hot, hip & happening. En niet voor niets want Londen heeft natuurlijk alles in huis voor een fantastische citytrip en/of sportweekend. Van Buckingham Palace tot Covent Garden, van een wedstrijd van Arsenal tot de nieuwste musical op West End, Londen heeft het! Maar voor wie genoeg gezien heeft van de toeristisch gebaande Londense paden valt er veel meer te ontdekken.

Shoppen in Londen: Seven Dials Lees ook: Shoppen in Londen: Seven Dials >>

Londen telt meerdere wijken in opkomst, zoals Hammersmith, Wimbledon en Brixton. Zelf ben ik fan van het oosten van Londen en dan met name van Shoreditch. Dynamisch, creatief, trendy, hip en kosmopolitisch maar ook vind je hier nog de unieke Cockney-charme. Even ter verduidelijking, een Cockney is een inwoner van Londen uit de arbeidersklasse en volgens een oude traditie geboren binnen hoorafstand van de Bow Bells, de kerkklokken van de St Mary-le-Bow.

In Shoreditch kun je niet om de vette street art heen. Om niets te missen deed ik een gratis wandeltour van ca. 2,5 uur onder leiding van een gids die me langs de mooiste, bijzonderste en vetste street art bracht.

Terwijl ik mijn ogen uitkeek op een van de supergave (vintage) markten en die ene must-have elpee scoorde, dompelde ik me onder in een unieke samensmelting van kunst, hippe clubs en het lekkerste eten uit alle delen van de wereld. Shoreditch is de ultieme place-to-be. Geen enkel probleem om je hier 24 uur per dag te vermaken en daarom deel ik graag deze top-5 met de leukste do’s!

1. Brick Lane Market

Deze unieke markt is elke zondag geopend van 10:00-17:00 uur. Hier kun je je niet alleen vergapen aan hordes voorbijgangers van allerlei pluimage, de fantastische sfeer en het unieke aanbod zorgen letterlijk voor een ‘shop-till-you drop’-gevoel. De straatartiesten zorgen voor een levendige sfeer, terwijl je op zoek bent naar dat ene vintage koopje. Van de food hall met exotische lekkernijen tot de Backyard Market met arts & crafts, designer kleding en de leukste cadeaus voor thuis. Let op: het kan er enorm druk zijn dus kom vroeg!

2. Streetfood

Shoreditch is een smeltkroes van culturen, hetgeen natuurlijk terug te zien is in de grote
diversiteit van eetgelegenheden, eetkraampjes en de nieuwste restaurants. Peruaans eten, Indiaas, typisch Brits of een Indiase chicken biryiani, in Shoreditch draait men de hand er niet voor om. Mijn favoriet, de rijkgevulde salt beef bagel van Brick Lane Beigel Bake Bakery.

Niet bepaald het mooiste tentje, of misschien daarom juist wel. Voordelig, 24 uur per dag geopend en vooral.. jammie! Ook een aanrader: Sunday Upmarket, elke zondag geopend van 10:00-17:00 uur. Deze grote hal staat barstensvol etenskraampjes met eten uit de hele wereld. Waan jezelf in Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika of Europa en geniet van werelds lekkers!

3. Nightlife

Nieuwe bars en clubs openen continue, de keuze in Shoreditch is ongekend. Net als bij de eetgelegenheden passeren ook in het nachtleven vele nationaliteiten de revue. Zo drink je een klasse Franse wijn in de wijnbar/bistro, een Caribische cocktail in de nachtclub en drink je tijdens je volgende stop een speciaal bier in één van de vele pubs. In Boxpark Shoreditch, een pop-up mall in een voormalige scheepscontainer, vind je de leukste eet- en drinkgelegenheden. Ik beleefde een onvergetelijke avond in BeatBox, overdag een coffee bar annex pie-restaurant en ’s avonds een fantastische hang out met live-entertainment.

4. Shopping

Spitalfields markt in Oost Londen met retro spullen

Shoreditch kan zeker doorgaan voor ‘shoppers-paradise’. Chique boetieks en vintage shops, de leukste cadeauwinkels, interieurshops en pop-up stores wisselen elkaar af in het straatbeeld van Shoreditch. Kijk eens in het centraal gelegen Redchurch Street, net om de hoek van Shoreditch High Street. Een bezoek aan Old Spitalfields Market mag natuurlijk niet ontbreken.

Deze overdekte markt is 6 dagen per week geopend van 10:00-17:00 uur (op zaterdag tot 18:00 uur). In plaats van de reguliere markt is er op donderdag een grote antiekmarkt, gelijk één van mijn favorieten en naar horen zeggen, één van de beste antiekmarkten van Londen. Ben je op zoek naar oude juwelen, kunst, kaarten, meubels of wat dan ook, je zult het hier ongetwijfeld vinden!

5. Overnachten

The Curtain in Shoreditch Londen

Van eenvoudig en voordelig, tot hipper dan hip! Zelfs het overnachten in Shoreditch doe je in stijl. En het mooiste, je kunt het zo duur maken zoals je zelf wilt. Populair is het centraal gelegen en zeer levendige Hoxton hotel met zijn drukbezochte Hoxton Grill. Gezien en gezien worden doe je in The Curtain, vorig jaar geopend en hot & trendy met zijn zwembad op het dak, spa en soulfood-restaurant Red Rooster van Michelinster-houder Marcus Samuelsoon. Ook de uber-chique Green Room bar maakt The Curtain ‘the place to be’.

Of je kunt op de Japanse tour in het recent geopende Nobu Shoreditch hotel: hier ontmoet de Japanse architectuur de Oost-Londense industriële stijl en kun je in het restaurant genieten van de heerlijkste Japanse delicatessen. Mag het wat eenvoudiger en voordeliger, boek dan een kamer in één van de vele B&B’s, Airbnb of centraal gelegen budget hotels.

Bereikbaarheid Shoreditch

Shoreditch is uitstekend bereikbaar vanuit Londen per openbaar vervoer. Pak de metro naar Liverpool Street (het aankomststation van de Minicruise Londen van Stena Line), Aldgate (East) of Shoreditch. Je kunt je Travel Card London of Visitor Oyster Card eenvoudig voor vertrek al aanschaffen zodat je, eenmaal in Londen, niet in de rij hoeft te staan en direct op pad kunt. Welke kaart voor jou geschikt is, lees je hier.

Wil je comfortabel op reis? Kies voor de Minicruise Londen vanuit Hoek van Holland naar Harwich, inclusief treinkaartje naar Liverpool Street Station, en al te boeken vanaf € 98,- p.p. retour indien je de dagferry kiest.