Londens kerstverlichting

Londens kerstverlichting: waar en wanneer?

2016-10-30 | Engeland | Geen reacties

Je kunt het zien als de kick-off van de aankomende feestdagen en het kerstshoppen; het ontsteken van de kerstverlichting in Londen. Traditiegetrouw ontsteekt Oxford Street als eerste haar kerstverlichting in Londen, iets wat de taak is van een beroemdheid tijdens een grote happening. Alle andere grote winkelstraten volgen in de dagen daarop. Wanneer precies? Dat laat ik jullie natuurlijk weten! 

Kerst en kersttradities in Londen! Lees ook: Kerst en Kersttradities in Londen! >>

Oxford Street als eerste aan

Zoals gezegd ontsteekt men de kerstverlichting traditiegetrouw begin november. De eerste straten met kerstverlichting zijn van oudsher Oxford Street en Regent Street. Laatstgenoemde begon als eerste met kerstverlichting in 1948, Oxford Street volgde in deze traditie vanaf 1959 en nodigde sinds 1981 ieder jaar een beroemdheid uit om de verlichting te ontsteken. Wil je de allereerste ‘Christmas Lights Switching on’ ceremonie meemaken? Ga dan begin november naar Oxford Street.

Groenste kerstverlichting van Londen

Ook dit jaar hangt de kerstverlichting weer op the Strand en zal deze voor de eerste keer worden opgehangen in Villiers Street. En het mooie hiervan is, dat dit de meest groene kerstverlichting van Londen is! Deze kerstverlichting wordt aangedreven door biobrandstof die is gemaakt van gerecyclede frituurolie, verzameld van restaurants in Londen.

Waar en wanneer kerstverlichting in Londen?

Als je Londen volop in kerstsfeer wil meemaken, dan wil je natuurlijk weten vanaf wanneer en waar de kerstverlichting aanstaat. Vrijwel alle grote winkelstraten in Londen zijn rondom de feestdagen geheel in kerstsfeer, het kerstshoppen is dus met recht één groot en sfeervol kerstfeest! Natuurlijk heb ik alle winkelstraten met kerstverlichting én wanneer deze worden ontstoken op een rijtje gezet:

 1. Oxford Street (6 november t/m 6 januari)
 2. Canarby Street (10 november t/m 8 januari)
 3. Bond Street (10 november t/m 8 januari)
 4. The Strand (10 november t/m onbekend)
 5. Duke of York Square (12 november t/m 23 december)
 6. Marylebone (16 november t/m 1 januari)
 7. Regent Street (17 november t/m 6 januari)
 8. Covent Garden (15 november t/m onbekend)
 9. Seven Dials (17 november t/m 8 januari)
 10. St Martin’s Courtyard (17 november t/m 8 januari)
 11. Kingston (17 november t/m 24 december)
 12. Hounslow (19 november t/m onbekend)
 13. Trafalgar Square kerstboom (vanaf 1 december)

Stefan van Beek

Stefan is fervent reiziger en verantwoordelijk voor de online marketing van Stena Line Nederland. Op het blog deelt hij zijn reistips en schrijft hij over onze bestemmingen en geschiedenis.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.