Supertrendy en hippe shops in Londen

Engeland | Geen reacties

Nog even en de Londen Fashion Week komt er al weer aan. Van 17 t/m 21 februari 2017 staat Londen in het teken van mode. Naast alle hippe fashion show is er natuurlijk niks leuker dan zelf te gaan shoppen! Marieke deelt graag haar shopping tips in Londen met jou!

Shoppen in Londen: Oxford Street en Regent Street Lees ook: Shoppen in Londen: Oxford Street en Regent Street >>

Shoppen in Covent Garden en Seven Dials

Veel mensen gaan naar de markt van Covent Garden. Maar eigenlijk zijn de straten rondom Covent Garden misschien wel de beste aanrader. Op Neal Street vind je coole en jonge merken zoals Diesel, Miss Sixty, American Apparel en Franklin & Marshall, en ook de hippe schoenenmerken Dr. Martens, Camper, Vans, en Havaianas. Floral Street is meer op een volwassen publiek gericht, met topwinkels van merken zoals de Britse Paul Smith en Ted Baker, de zwemkleding van Orlebar Brown, en niet te vergeten de tassen en accessoires van Mulberry en Radley. Mijn favoriet zijn de straten die uitlopen op Seven Dials. Daar vind je de wat kleinere boetiekjes en bijzondere winkels zoals de Britse juwelier Tatty Devine, de vintagestijl van Pop Boutique, uitdagende lingerie van Coco de Mer, en sportieve merken zoals Fred Perry, Superdry, Carhartt en Le Coq Sportif.

Shoreditch, Spitalfields en Brick Lane in Oost-Londen

Wil je nu echt eens helemaal wat anders en zoek je meer vintage. Dan moet je echt naar Oost-Londen naar Shoreditch en Spitalfields. Het is een opkomende trendy wijk die bruist van de jonge mensen, leuke koffiebars, lekker eettentjes en de meest te gekke winkeltjes. Vintage is een grote trend, maar daarmee kan je alle kanten op, van de jaren 1920 tot aan 1990. Specialisten in vintage op en rond Brick Lane en Hanbury Street zijn bijvoorbeeld Blitz London, Rokit, Absolute Vintage en Blondie Vintage. Dit is de schatkamer van retro- en duurzame stijl voor plaatselijke hipsters, studenten en modeontwerpers. Heel tof is de voormalige brouwerij aan Brick Lane, de Old Truman Brewery. Hier zitten nu hippe winkels zoals Rough Trade East Records en de zelfstandige modewinkels YMC, Traffic People, en jeansspecialist Son Of A Stag. In de diverse oude magazijngebouwen worden ook regelmatig kledingmarkten en sample sales gehouden. Daarnaast kan je hier ook goed shoppen bij Urban Outfitters en Topman General Store.

Boxpark in Shoreditch

De laatste shop-tip is Boxpark. Dit moet je echt gezien hebben! Het is een pop-upcomplex met winkels in een reeks scheepscontainers. Dit is de thuisbasis van coole Britse merken, waaronder Marshall met hun speakers en hoofdtelefoons, Nicce en Underated London met herenkleding, Smiley met uitgaanskleding, plus internationale labels, zoals Replay met jeans en Swedish Hasbeens met clogs. Boxpark is goed te bereiken met de metro en ligt dichtbij metro station Shoreditch High Street.