Eekhoorn in Londen

10x Eekhoorns spotten in Londen

Engeland | 1 reactie

Recent vroegen we jullie waar je in Londen je het beste eekhoorns kunt spotten. We kregen overweldigend veel reacties en willen jullie tips natuurlijk aan iedereen laten weten. Daarom heb ik alle tips gebundeld in een top 10! Jullie top 10 locaties in Londen waar je het beste eekhoorns kunt spotten! 

1. St. Jamespark

st-jamespark-londen

Met stip jullie favoriet, het St. Jamespark in Londen! Dit park ligt tegenover Buckingham Palace, midden in het centrum van Londen en is één van de 8 Koninklijke parken van Londen. In dit park zitten enorm veel eekhoorns en waarschijnlijk ook de meest tamme van heel Londen. Eekhoorn liefhebbers, hier moet je volgens jullie zijn!

2. Hyde Park

Misschien wel het bekendste park van Londen (en tevens één van de 8 Koninklijke parken van Londen) is Hyde Park. Het sinds 1637 geopende Hyde Park is een goede tweede voor het spotten van eekhoorns. Het stadspark is 140 hectare groot (+/- 280 voetbalvelden) bevat een groot meer genaamd ‘The Serpetine’ en is ook de plek van de Princess Diana Memorial Fountain.

3. Kensington Gardens

Kensington Gardens Londen

Kensington Gardens -eveneens één van de 8 Koninklijke parken van Londen- staat op plek drie. Dit 111 hectare grote park wordt vaak verward met Hyde Park, daar beide parken aan elkaar grenzen. Kensington Gardens is de thuisbasis van Kensington Palace, waar Prinses Diana tot haar overlijden woonde.

4. Russel Square

Op de vierde plek vinden we Russel Square. Dit park ligt in Bloomsburry vlakbij het British Museum. Russel Square is een relatief klein maar gezellig park, waar we volgens jullie veel eekhoorns kunnen vinden! Leuk detail is de cabman´s shelter in dit park. Dit is één van de nog 13 bestaande huisjes waar de vroegere handsom cab koetsiers (tweewielige koets met overkapping) konden schuilen.

5. Bunhill Fields

Bunhill Fields is een voormalig kerkhof vlakbij het Old Street Underground Station en tegenwoordig een openbare tuin met een grootte van ongeveer 4 hectare. De Bunhill Fields fungeerde tot 1854 als begraafplaats en bevat onder meer het graf van de auteur van Robinson Crusoe. Bunhill Fields ligt op steenworp afstand van station London Liverpool Street in hartje Londen, waar de trein je met ons ferry en trein pakket naartoe brengt.

6. Islington Green

Islington Green is kleine groene driehoek op de plek waar Upper Street en Essex Road samenkomen. Dit kleine parkje bevat een gedenkteken voor de doden van beide wereldoorlogen en is volgens jullie ook een goede plek om eekhoorns te spotten!

7. St. Paul’s Cathedral

In het groen rondom de St. Paul’s Cathedral zijn ook eekhoorns gespot. Als je dan hier dan toch bent vergeet dan niet om de kathedraal een bezoekje te brengen. De in de 17e eeuw gebouwde St. Paul’s Cathedral heeft een indrukwekkende koepel met een hoogte van wel 111 meter! Deze 67.000 ton zware koepel is de 2e grootste ter wereld! De kathedraal was de trouwlocatie van Prins Charles en Prinses Diana en is een bekende filmlocatie in Londen, waar onder meer delen van Sherlock Holmes, Mary Poppins en Harry Potter zijn opgenomen.

8. Greenwich Park

greenwich-park-londen

Op plaats 8 vinden we Greenwich Park, nog één van de 8 Koninklijke parken in Londen. Het Greenwich Park beslaat circa 74 hectare en geeft vanaf het General Wolfue stanbeeld een prachtig uitzicht op o.a. de Theems en de St. Paul´s Cathedral. In het Greenwich Park leeft naast veel eekhoorns ook een kleine kudde Damherten en edelherten. In dit park ligt eveneens het Koninklijk Greenwich Observatorium voornamelijk bekend als het huis van de Greenwich Mean Time (GMT) en ijkpunt van de meridiaan van Greenwich, die in 1884 als internationale nulmeridiaan werd gekozen.

9. Imperial War Museum (Geraldine Mary Harmsworth Park)

Het 5,9 hectare grootte Geraldine Mary Harmsworth Park gelegen rondom het Imperial War Museum in Londen is ook aangewezen als goede plek om eekhoorns te spotten! Het park werd in 1934 geopend en is voorzien van prachtige sportfaciliteiten te weten; 5 football velden, een korfbal, basketbal en tennisvelden. Bijzonder is ook de door de Dalai Lama geopende ‘Tibetan Peace Garden’. waarin een in zwarte kalksteen gesneden Kalachakra Mandala (een binnen het Boeddhisme genaamde ‘wiel van de tijd’) is te vinden en een pilaar een boodschap van de Dalai Lama erop.

10. Tower of London

The Coronation Arch on The Long Walk leading up to Windsor Castle, Windsor Great ParkIn het groen rondom de Tower of London zijn ook eekhoorns gespot! De Tower of London staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is meer dan een bezoekje waard! Vergeet uiteraard niet om een zakje nootjes mee te nemen naar het park en vriendjes te maken met de eekhoorns…

Nog meer Londen tips?

Die geven we graag! Ga je binnenkort naar Londen? Lees dan ook 5x gratis attracties in Londen


  • Hans Hulzebosch says:

    Ja mijn balkon in Richmond waar die boomratten iedere dag weer opnieuw de bloembakken opgraven en andere vernielingen aan richten.