Wicked musical in Londen West-End. Photo credit Matt Crockett

3x Musicals in Londen voor de hele familie

Engeland | Geen reacties

Als je een bezoek naar Londen gepland hebt, kan je het natuurlijk niet maken om geen musical mee te pikken. In deze grote stad is West End de plaats bij uitstek om van uitstekend theater te genieten. Voor ieder budget kan je hier een voorstelling meepikken en de meeste musicals zijn geschikt voor jong en oud. Hier vind je alvast onze favorieten:

5x bijzondere winkels voor kids in Londen Lees ook: 5x bijzondere winkels voor kids in Londen >>

1. Wicked

Als je naar Londen komt en je hebt absoluut geen idee welke musical de moeite waard is, dan is Wicked zeker een aanrader! Deze West End musical werd gebaseerd op de beroemde film The Wizard of Oz en is al sinds 2006 een topper in Londen (en staat daarmee 8e op de lijst van langst lopende shows in West End op dit moment). De musical heeft een Nederlands tintje, daar musicalster Willemijn Verkaik naast in Nederland, Duitsland en op Broadway, ook in Londen enige tijd de hoofdrol van Elphaba vertolkte.

Samenvatting: De musical start na Dorothy’s aankomst in Oz. Volg Elphaba (de boze heks uit het westen) en Galinda (de goede heks uit het oosten) en zie of zij elkaars rivaal blijven. Wie gaat dit gevecht winnen?

Locatie: Apollo Victoria Theatre (dichtsbijzijnde metrostation: London Victoria Station)

2. Matilda

Iedereen kent vast dit beroemde Roald Dahl boek, of heeft de verfilming van het boek gezien. Sinds 2011 debuteerde deze musical ook in het West End en won onmiddellijk ‘Best Musical’ en ‘Best Actor’ tijdens de Theater Awards in het Verenigd Koninkrijk.

Samenvatting: Matilda is een 5-jarig meisje met wel heel bijzondere krachten. Ze houdt vooral van boeken, maar worstelt met haar leven thuis en op school. Wanneer ze plots objecten in de lucht kan laten zweven, helpt een leerkracht haar om haar magische krachten te controleren.

Locatie: the Cambridge Theatre (dichtsbijzijnde metrostation: Leicester Square of Covent Garden)

3. The Lion King

The Lion King is een Disney awardwinnende musical die het West End publiek al 18 jaar in verbazing houdt. Beeld je je de prachtige Afrikaanse muziek al in wanneer het ontroerende verhaal van Simba wordt getoond? (Ook volwassenen pinken hier een traantje weg!)

Samenvatting: volg de avonturen van leeuw Simba en ga mee op een adembenemend avontuur, want je ziet Simba namelijk opgroeien van een kleine welp tot trotse koning van de Pridelands.

Locatie: the Lyceum Theatre (dichtsbijzijnde metrostation: Covent Garden)

Met de familie naar Londen

Als je met het gezin naar Londen reist wil je er zeker van zijn dat iedereen het naar zijn zin heeft. Als je voor onze MiniCruise Londen kiest, weet je dat dat goed zit! Voor de kinderen is het een magische ervaring aan boord van een grote ferry én is er meer dan genoeg beenruimte. Los van het prachtige uitzicht op zee vanaf het buitendek of vanuit de hut zijn er ook faciliteiten aan boord voor de jongste en tieners. Denk aan onze kinderspeelplaats van mascotte Happy, de bioscoop en Teen Town voor tieners. Papa en mama kunnen rustig ontspannen aan de bar, of in de Newsroom terwijl de kinderen zich opperbest vermaken. Zien we jullie aan boord?