Herfstvakantie familietips in Engeland

4 herfstvakantie familie tips in Engeland!

Engeland | Geen reacties

In de herfst, wanneer de oude loofbomen goudgeel en rood gekleurd zijn en de fruitbomen in de boomgaarden vol appels en peren hangen, is het Engelse platteland op zijn mooist. In Wales hangt ‘s ochtends een lichte nevel over de heidevelden en de eerste trekvogels uit het hoge noorden strijken neer. Maar in de stadjes en dorpen is het gezellig druk met de voorbereidingen voor Halloween, Bonfire Night en het kerstseizoen.

In Groot-Brittannië zijn volop mogelijkheden voor leuke gezinsuitjes. Elk jaar komen er meer attracties bij die geschikt zijn voor jong en oud, voor alle weersomstandigheden en elke portemonnee. Naast de themaparken, stoomtreinen, kinderboerderijen, kastelen en ridderfestijnen is het vooral de enorme ruimte en vrijheid die kinderen aanspreekt. Op de plattelandsweggetjes kun je heerlijk fietsen. Rij of wandel vanaf onze ferry zo East Anglia in en geniet van de herfstkleuren in het natuurgebied The Broads of van de veel attracties langs de Noordzeekust. In Wales heb je behalve de schitterende natuur de mogelijkheid om ondergronds te gaan. Wereldstad bezoeken die nooit verveelt? Maak een stedentrip naar Londen met de ferry en trein en combineer dit met een bezoek aan één van de twee bekendste pretparken van Engeland, Thorpe Park en Chessington aan de zuidkant van Londen.

Chessington World of Adventure

Kobra attractie in Chessington World.

In Chessington vind je bloedstollende attracties, zoals de Wraak van Ramses en Vampire, terwijl kleuters ongestoord spelen in de Childern’s Zoo. Op safari door de jungle kun je een grote gorilla familie ontmoeten, giraffen voeren of een Sumatraanse tijger tegenkomen. De laatste 10 dagen van oktober vindt de Chessington Howl’O’ween plaats en in november organiseert men rond Kerst het Winter´s Trail op verschillende data.

Thorpe Park

Tidal Wave Ride in Thorpe Park.

Thorpe Park kan bogen op één van de grootste waterattracties in Europa, de Tidal Wave, waarbij een vloedgolf van 26 meter hoog je dreigt te overspoelen. Of wat dacht je van ‘X’, een attractie waarbij je in het pikkedonker een verticale val achterover maakt! In Thorpe Park wachten je nog meer spannende verrassingen wanneer je de Fright Nights bezoekt in oktober.

Sealife

Haai in Sea Life Great YarmouthErg spectaculair is de onderwaterwereld van het Sealife Centre in Great Yarmouth. Daar kun je oog in oog komen te staan met een groep van Sea Life´s eerste generatie in gevangenschap gefokte zwartpuntrifhaaien, schildpadden, pinguïns en een tunnel door een met 250.000 liter gevuld aquarium in het thema van de verloren stad Atlantis. Nieuwsgierig? Breng een bezoekje of kijk op de site van Sea Life.

Ga ondergronds in Wales

Llechwedd-leisteen-mijn-in-Wales-door-mjtmail-(tiggy)

Llechwedd Slate Cavern in Wales. Foto: mjtmail (tiggy)

Vroeger werd er leisteen, koper, goud en lood gedolven in Wales. Het belangrijkst waren de leisteenmijnen in Noord Wales. De leisteen (slate) werd gebruikt als dakbedekking. Vooral voor gezinnen met kinderen is het erg leuk om zo’n ondergrondse mijn te bezoeken. In de Llechwedd Slate Mine van Blaenau Ffestunig maak je een ondergrondse treinrit en wandeling door de mijnschachten, langs ‘son et lumiére’ voorstellingen die een beeld geven van het harde mijnwerkersleven in de Victoriaanse tijd. Bij Dolgellau kun je een excursie maken naar de Gwynfynydd Gold Mine, een nog werkende mijn die diep in het bos ligt. Na de ondergrondse rondleiding kan iedereen een poging doen om zelf goud te wassen.