IJsbaan in Engeland

5 beste kerstmarkten in Engeland

Engeland | 1 reactie

Als de nazomer begint voelen we dat we dichterbij Kerstmis komen… Nog maar een paar maanden en Groot-Brittannië staat weer vol met bruisende kerstmarkten boordevol houten chalets, versierde straten en warme chocolaatjes. De kerstmarken zijn één van de beste dingen van Kerstmis in Engeland, ik geef je graag 5 markten buiten Londen die je gezien moet hebben!

De 5 leukste kerstmarkten in Londen Lees ook: De 5 leukste kerstmarkten in Londen >>

1. Winchester

Vroeger bekend als de hoofdstad van Engeland. In de oude stad Winchester huist tegenwoordig de jaarlijkse kerstmarkt die in Europa als een van de beste is beschouwd. Zijn succes ligt in zijn unieke locatie, de houten chalets staan in de historische buurt rondom de kathedraal, en is ook te danken aan de echte ijsbaan in de buitenlucht. De exposanten worden met de hand geplukt en de markt zelf is geïnspireerd op de traditionele Duitse kerstmarkt.

Route: Winchester ligt in het zuiden van Engeland en is een uur per trein vanuit Londen.
Data: 21 november t/m 22 december 2019

2. Manchester

Gevonden in het noorden van Engeland, Manchester is een eclectische stad die barst met winkels, eigenzinnige cafes, luxe restaurants en steeds groeiend aantal entertainment mogelijkheden. Een ding wat de stad heeft geperfectioneerd is de kunst van een kerstmarkt. Met bijna 350 kraampjes die zich uitstrekken over deze onderscheidende marktplaats, is er een overvloed aan verscheidenheid en feestelijke vrolijkheid. Elke kraam is gehuisvest in een handgemaakte houten chalet waar geschenken, snuisterijen, kerstwaren en feestelijk voedsel verkocht wordt door lokale handelaren en die uit alle andere hoeken van Europa.

Route: Manchester is in het noordwesten van Engeland, en is een uur per trein van Leeds, en een twee uur lange treinreis vanuit Londen.
Data: 8 november t/m 21 december 2019

3. Lincoln

De Lincoln Christmas Market groeit jaarlijks in omvang en ligt om de middeleeuwse kathedraal van de stad. Via Klim Steep Hill, waar boetiekwinkels en schattige cafés langs de geplaveide straten gevestigd zijn maak je je weg naar de markt. Slenter langs meer dan 250 kraampjes als terwijl je door de bruisende straten vol live entertainment loopt. Wil je je bezoekje een Hollands tintje geven? Vergeet dan niet de openlucht ijsbaan te bezoeken.

Route: Lincoln ligt in het hart van Engeland, en is een twee uur lange tocht per trein, en iets meer dan een uur rijden van Sheffield.
Data: 5 t/m 8 december 2019

4. Edinburgh

In de Schotse hoofdstad Edinburgh tref je een mooie kerstmarkt op St. Andrews Square. De cirkelvormige ijsbaan en de Spiegeltent met kerstvoorstellingen zijn eveneens leuk om aan te doen. Zorg ervoor dat je de East Princes Street Gardens bezoekt, waar je in het Big Wheel kunt of een reis naar Santa Land kunt maken.

Route: Edinburgh ligt in het westen van Schotland, en is op 75 minuten van Londen.
Data: 16 november 2018 t/m 5 januari 2019

5. Cardiff

De jaarlijkse kerstmarkt van Cardiff toont meer dan 190 overwegend Wallische exposanten. Op deze markt zie je veel kunst en ambachten met de hoogste normen van vakmanschap, evenals de altijd populaire seizoensgerechten en feestelijke drankjes. Bekijk de Victoriaanse arcades zeker en struin rond Troutmark Books, Coffee Barker in Arcade Arcade en Hobo’s in de High Street Arcade.

Route: Cardiff ligt in het zuiden van Wales, en is een twee uur lange trein vanuit Londen en op een uur rijden van Bristol.
Data: 14 november t/m 23 december 2019


  • Pieter says:

    Het moet zijn 5 beste kerstmarkten in Groot-Brittannië. Want Edinburgh ligt in Schotland en Cardiff ligt in Wales. Dit ligt niet in Engeland maar in Groot-Brittannië.