Rots van Dunamase

5 beste locaties in Ierland als je per ferry reist

Engeland | Geen reacties

Plannen om naar Ierland te reizen? Reis per ferry! Ierland kent prachtige roadtrips als de Wild Atlantic Way en Causeway Coastal kustroute die je natuurlijk het beste ontdekt met je eigen auto! En het mooie van reizen naar Ierland per auto is dat je het land op een manier leert kennen die je per vliegtuig nooit zal ervaren… Daarom hierbij de 5 beste plaatsen van Ierland wanneer je reist per ferry en auto.

Mooiste kustroutes van Ierland Lees ook: Mooiste kustroutes van Ierland >>

1. Het oude Oosten van Ierland

Hook Head vuurtoren

Terwijl de Wild Atlantic Way in Ierland volop wordt belicht, tref je in het minder bekende maar even interessante oude oosten onze ferryhavens van Rosslare en Dublin. Slechts een klein eindje rijden van de haven van Rosslare ligt Hook Head, een prachtige plek om een ​​middag door te brengen. Wist je dat het Engelse gezegde “By hook or by crook” (wat neerkomt op: “op alle mogelijke manieren”) in dit gebied is ontstaan? Het verhaal achter het gezegde kun je vinden tijdens een wandeling door de twee maritieme steden. Dichter bij Dublin tref je Loughcrew Cairns in het graafschap Meath, die liefhebbers van prehistorische geschiedenis zeker zal interesseren. De megalieten (stenen monumenten) hier zijn minder bekend dan die op de prehistorische vindplaats Newgrange, maar ze dateren ook uit de periode 3.000 vóór Christus.

2. Diner in Anglers Rest

Een uitdagende plek om zonder je eigen auto te komen is de Anglers Rest in de Strawberry Beds in Dublin. Dit is een prachtige plek om een ​​aantal van de beste visgerechten van Dublin te proberen. Slechts 30 minuten van de drukte van de haven van Dublin kom je deze verborgen parel aan de prachtige rivier de Liffey tegen. Dit is het landelijke Dublin op zijn best!

3. Carlow Garden Trail

Carlow Garden Trail in Ierland

Vooral als je Rosslare Port binnenvaart, is de Carlow Garden Trail  een van de beste dingen om te doen in Ierland wanneer je per ferry reist. Er zijn een aantal prachtige tuinen in of rond voormalige statige huizen in de provincie. Sommigen hebben zelfs tuincentra waar je wat jonge boompjes kunt ophalen om mee naar huis te nemen. Zo creëer je je eigen unieke plekje!

4. De rots van Dunamase

Rots van Dunamase

Zelfs de meeste Ieren kennen deze plek niet! Deze oude ruïne op de rots van Dunamase, vlak bij de N7, domineert het omliggende platteland. Hoewel de café- en badkamerfaciliteiten ontbreken is het een ongewone en mooie plek voor een wandeling op een heldere dag. Onze tip: het marktstadje Stradbally is in de buurt en biedt veel verfrissingen.

5. Nacht in een Iers kasteel

Als je iets speciaals wilt doen tijdens je bezoek aan Ierland, overweeg dan een nacht in een Iers kasteel door te brengen. Ierland heeft meer dan 3.000 kastelen, dus er is aanbod genoeg! Barberstown Castle ligt dicht bij de haven van Dublin, op het platteland van Kildare. De Victoriaanse en Elizabethaanse eetzalen zorgen voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Het nabijgelegen Straffan-antiek is een schatkamer van Iers antiek en kunstnijverheid om te verkennen (vergeet niet dat we op de ferry geen bagagelimieten hebben, dus als het antiek en kunst in de auto past, kun je het mee naar huis nemen).

Met eigen vervoer op vakantie opent het echte Ierland én laat je buiten de gebaande paden treden. Ga je met ons mee op avontuur? We kijken er naar uit je aan boord te verwelkomen!

Tags: ,