Halloween in Engeland

5x griezelige Halloween attracties in Engeland!

Engeland | Geen reacties

Vier de akeligste dag van het jaar in Engeland met de beste attracties die je zeker en vast de stuipen op het lijf gaan jagen! Deze activiteiten zijn alvast niet te missen tijdens je verblijf:

1. Fright Nights in Thorpe Park

Fright Night in Thorpe Park Engeland

Thorpe Park is een beroemd attractiepark gelegen tussen Chertsey en Staines-upon-Thames in Surrey. In oktober komt dit pretpark weer helemaal tot leven met een griezelig doolhof waarin talloze live-acteurs ronddwalen die je maar al te graag doen schrikken. Je hebt de kans om de treinlijn van de ‘verdwenen locomotief’ te volgen, the sleeper express! Maar verlaat het pad niet want de verloren zielen aan boord van de trein komen je maar al te graag halen…

Fright Nights in Thorpe Park gaat door van 6-8 oktober, 13-15 oktober, 20-22 oktober en 23-31 oktober. Het park is open van 10u-22u en de Fright Night attracties starten vanaf 15u.

2. Ghost Bus Tour van Londen, York en Edinburgh

The Ghost bus Tour in Londen

De Ghost Bus Tour vind je terug in Londen, York en Edinburgh – een aanrader voor iedereen dus! De zwarte bus rijdt door de duistere straten van de stad en vertelt je meer over het gruwelijke verleden. De Ghost Bus Tour van Londen gaat over het pijnlijke verleden van Londen zoals de plaag, de Great Fire en Jack the Ripper.

De Ghost Bus Tour van York toont je de beroemde Clifford’s Tower en York Minster en vertelt ondertussen de geestverhalen van de legendarische Dick Turpin.

De Ghost Bus Tour van Edinburgh rijdt langs Edinburgh Castle, The New and Old Towns, Holyrood Palace en the Royal Mile. Tijdens je tour hoor je beangstigende verhalen van heksen, geesten en de plaag die Edinburgh allemaal geterroriseerd hebben.

3. Londen Bridge Experience & London Tombs

In de donkere kerker onder Londen Bridge vind je de Londen Bridge Experience & Tombs. Deze attractie heeft voor de tweede maal een award ontvangen voor the UK’s Scariest Attraction!

Deze attractie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een historische tour van het duistere verleden van Londen aan de hand van live-acteurs en special effects. Hoogtepunten van de tour zijn de verhalen van koningin Boudicca, Charles Dickens & The Keeper of Heads en de verzamelingen van Peter Jackson.

Het tweede deel van de tour brengt je helemaal naar de catacomben! Je wordt geconfronteerd met zombies en geesten en de kerker zal je ontzettend doen schrikken wanneer je door de tunnels van de oude metrolijnen wandelt. Ga vooral niet van het pad af!

4. Londen Dungeon

Londen Dungeon is heel centraal gelegen, voor Londen Eye en naast de Thames dus een liefhebber voor de hele familie! In Londen Dungeon kom je meer te weten over de geschiedenis van Londen en wordt deze verteld door live-acteurs die je het leven van Houdini tonen maar ook the Great Fire, Jack the Ripper en de plaag. Bovendien kan je plaatsnemen in de drop-ride die je meters naar beneden zal doen vallen!

5. Phantom of the Opera

Phantom of the Opera in Londen

Heb je meer zin om naar het West End te gaan om een theater stuk te bekijken? Ga dan naar Phantom of the Opera! Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in 1986 en is nog steeds één van de meest populaire shows in Londen en heeft meer dan 50 theater awards gewonnen.