Punteren in Cambridge met Kerst via Scudamores

5x Kerstshoppen in Cambridge!

Engeland | Geen reacties

Voor wie van kerstshoppen houdt, maar grote mensenmassa’s wil mijden, is Cambridge in Engeland een aanrader. Deze universiteitsstad barst van de bezienswaardigheden die allemaal op loopafstand van elkaar liggen! In het compacte stadshart is er een ruim aanbod aan winkels van kleine boetiekjes waar je originele, eigenzinnige cadeautjes kunt vinden en delicatessenzaakjes tot designer labels en grote ketens als Primark. Natuurlijk zijn ook hier de straten gezellig versierd en is er in de 4 winkelcentra veel muziek. Hier geven we je enkele tips!

Wandelen door Cambridge Lees ook: Wandelen door Cambridge >>

Punteren door de River Cam

Jack Scudamore introduceerde in de vroege 20e eeuw als eerste de punter tours over de River Cam in Cambridge. Scudamore’s is trouw gebleven aan de oorspronkelijke visie van Jack Scudamore, waardoor iedereen van de River Cam kan genieten tijdens de bekroonde Cambridge-tours. Rondom kerst hebben deze tours een extra sfeervol element vanwege de lichtjes op de punt en versierde bruggen. Punteren kan 364 dagen per jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Van klassiek tot jazz

Cambridge staat bol van muzikale activiteiten. Van 6 t/m 24 november 2019 zijn er maar liefst twee grote festivals gepland die plaatsvinden op verschillende locaties verspreid over de stad. Tijdens het Cambridge Music Festival (6 t/m 14 november) brengen bekende en minder bekende artiesten klassieke muziek ten gehore. Van Händel’s Krönungsmesse en een vioolconcert van Mendelssohn tot Zuid-Amerikaanse klanken en moderne percussie. Jazzliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Brewin Dolphin Cambridge Jazz Festival van 13 november t/m 24 november 2019. Voor beide festivals geldt dat er zowel betaalde als gratis voorstellingen zijn.

North Pole Cambridge Christmas Festival

Op Parker’s Piece wordt jaarlijks een kermis inclusief een grote schaatsbaan, een reuzenrad en vele stalletjes waar je lekkere hapjes kunt krijgen. Het terrein is geopend van 16 november t/m 5 januari 2019 van 11:00 tot 21:00 uur lokale tijd. De markt is gratis toegankelijk, maar voor de schaatsbaan is een vergoeding noodzakelijk.

King’s College Chapel

Kings College A Festival of Nine Lessons and Carols by BBC

In deze kapel neemt de BBC elk jaar de uitvoering van ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ op door het wereldberoemde jongenskoor. De kapel, die deel uitmaakt van de campus van de universiteit van Cambridge, is een mooi laat-Gotisch gebouw met een zeer fraai, gewelfd plafond en magnifieke gebrandschilderde ramen. Mocht je tijd over hebben, dan is hij zeker een bezoekje waard. De kapel is open van 9:30 tot 15:30 uur doordeweeks en van 9:30 tot 15:45 uur op zaterdag en van 13:15 tot 14:30 uur op zondag.

Kerstmarkt en Lights Switch on

Old Market Square in Cambridge is het hele jaar rond een bezienswaardigheid, maar rond kerst zeker! De jaarlijkse Cambridge kerstmarkt maakt het mooie plein tot een nog mooiere locatie met haar kerstdecor en verlichting. Natuurlijk heeft ook Cambridge een eigen ‘Big Christmas Lights Switch On’ festiviteit, die jaarlijks rond half november plaatsvindt. Tijdens de Switch On festiviteit, wat in Engeland al een traditie op zich is, kun je ook allerlei leuke activiteiten doen.

Relaxte Minicruise naar Cambridge

De meest comfortabele Minicruise naar Cambridge start als je aan boord stapt van onze nachtferry in Hoek van Holland. Naast je ruime hut kun je aan boord gebruik maken van de vele faciliteiten, waaronder restaurants, bars, een bioscoop en Stena Shopping. ‘s Morgens in Harwich aangekomen, pak je de trein die je direct naar hartje Cambridge brengt. Ben je van plan heel veel in te kopen? Met de auto ben je in 1¾ uur ter plaatse. ‘s Avonds reis je per trein of auto weer terug naar Harwich waarna je de volgende dag heerlijk uitgerust aankomt in Nederland.
Let op: als je met de trein reist, is het verstandig voor vertrek de actuele tijden te checken.