5x te doen in East Anglia dit najaar

Engeland | Geen reacties

Als je het nog niet eerder hebt bezocht is dit hét moment om een blik te werpen op wat East Anglia dit najaar allemaal te bieden heeft. Ervaar de prachtige kleuren in het grootste laagland bos in Engeland, prachtige historische huizen en gebouwen openen haar deuren voor bezoekers, geniet van het heerlijke eten en drinken uit de regio of ga winkelen! Ervaar de Britse cultuur in het prachtige East Anglia.

Norfolk Food & Drink Festival

Dit jaar is de 11e editie van het grootste provinciebrede festival in zijn soort in Engeland, het Adams Norfolk Food & Drink Festival. Tijdens dit festival zijn er honderden evenementen en promoties gaande gedurende september en begin oktober, waaronder enkele van de beste lokale seizoensgebonden gerechten. Wat voor soort eten je ook lekker vindt, de provincie Norfolk heeft altijd iets te bieden… Restaurants, cafés, lokale boerderijwinkels, boerenmarkten, brouwerijen… noem het maar op! Overal zal je met open armen ontvangen worden om een te proeven wat Norfolk te bieden heeft.

Heritage open Days

Eén keer per jaar krijg je in heel Engeland de kans om de veelal verborgen of vergeten juweeltjes te ontdekken en te genieten van een breed scala van tours, evenementen en activiteiten die de lokale geschiedenis en cultuur tot leven te brengen. East Anglia zit vol met deze juweeltjes, waaronder bijvoorbeeld een wandeling rond Framlingham Castle in Suffolk; het ontdekken van de prachtige kathedralen in Bury St. Edmunds en Norwich. Kijk op de site heritageopendays.org.uk voor alle prachtige plaatsen die dit jaar van 11 to 13 september hun deuren openen.

east anglia herfst wandeling

Norfolk Walking Festival

Doe tussen 17 oktober en 1 november mee aan het Norfolk Walking Festival en je wordt verwend met een scala aan fascinerende thematische begeleide wandelingen. De locals en ervaren experts in hun vakgebied zullen onderweg veel van hun kennis meegeven variërend van de geschiedenis van de kustlijn en wereldwijd belangrijkste recente archeologische vondsten in het gebied, de lokale folklore en het ontdekken van vogels, bloemen en wilde dieren die in het gebied wonen.

Aldeburgh Music

East Anglia staat bekend om haar festivals en culturele aanbod. Geen reis zou compleet zijn zonder een bezoek aan een van ‘s werelds grootste muzikale centra, gemaakt door Benjamin Britten. Het ligt te midden van een adembenemend uitzicht van riet, moerassen, zee en uitgestrekte luchten. Aldeburgh Music, gemaakt door componist Benjamin Britten, trekt bezoekers uit de hele wereld om zijn jaarronde programma. Britten schreef enkele van de meest populaire klassieke muziek van de laatste 100 jaar en creëerde een festival, concertzaal en creatieve campus in en rond zijn geboortestad Aldeburgh. Van concerten en kunsttentoonstellingen, wandelingen en verbazingwekkende operaproducties, er is altijd iets om van te genieten tijdens je bezoek!

Winkelen!

Iedereen houdt van een traktatie wanneer ze op vakantie zijn. In East Anglia is één van de UK’s beste winkelcentra te vinden in Norwich. Van de geplaveide Norwich Lanes tot de Royal Arcade’s Art Nouveau elegance, je zal versteld staan van de mix van winkels. En met twee grote winkelcentra in het centrum, een indrukwekkende reeks van warenhuizen, en de boutique shops van Norfolk’s markt stadjes, er is voor ieder wat wils. Bury St Edmunds is een charmant historische stadje, waar je zelfs op een unieke ‘Wolf Trail’ kunt doen en je een aantal van de beste winkelstraten van de regio tegenkomt samen met cafés, restaurants en erg lekker eten.

Nog meer interesse in wat er allemaal te doen is, te zien valt en waar je het beste kunt overnachten in East Anglia? We verwelkomen je graag!

Helen Cutting