6 mooiste plekken van Noord-Ierland

Engeland | Geen reacties

Dat Noord-Ierland prachtig is, hoeven we niet meer te vertellen toch? Als je één plek zou moeten bezoeken voor een onvergetelijke autovakantie, dan is het Noord-Ierland wel. De wonderlijke natuur, statige landhuizen, vriendelijke locals, sprookjesachtige kastelen, het UNESCO werelderfgoed, de filmsets van de Game of Thrones, hoge kliffen, adembenemende vergezichten over land en de Atlantische oceaan… Ben je al overtuigd? Zo niet, lees dan absoluut verder en ontdek de 6 mooiste plekken van Noord-Ierland!

1. Giant’s Causeway

De wonderlijke Giant’s Causeway ligt aan de voet van de basaltrotsen langs de kust van Noord-Ierland. Deze UNESCO Werelderfgoedplaats bestaat uit 40.000 zeshoekige basaltblokken die uitlopen in de oceaan. Een onwerkerlijk en onvergetelijk gezicht!

2. Carrick-a-Rede touwbrug

Knikkende knieën en bloed dat sneller door je aderen stroomt: de touwbrug van Carrick-a-Rede is een schommelende smalle vissersbrug die 30 meter boven de kolkende Atlantische zee hangt. Deze touwbrug bestond oorspronkelijk uit een touw met een enkele handrail die later is vervangen door een touw met een dubbele handrail door National Trust. Durf jij de uitdaging aan?

Dunluce Castle, één van de mooiste plekken in Noord-Ierland

Dunluce Castle, één van de mooiste plekken in Noord-Ierland

 

3. Dunluce Castle

Dunluce Castle is een van de meest iconische monumenten in Noord-Ierland. De overblijfselen van het kasteel balanceren op de rotsige landtong. Dit 14e-eeuwse bolwerk werd in 1639 verlaten nadat de keuken tijdens een stormachtige avond nog voor het diner in zee viel. Dunluce Castle rekent men tot een van de meest romantische plekken van Ierland, een must see dus!

4. Hoge kliffen

Ierland staat bekend om haar mooie en hoge kliffen. Alleen al bij de Giant’s Causeway tref je vier wandelpaden vanwaar je geweldige uitzichten over de prachtige omgeving hebt. Van een kustpad van 19 km die naar de touwbrug van Carrick-a-Rede gaat, tot het complete Causeway Coast Way kustpad van 53 km langs o.a. Ballycastle, spectaculaire kliffen en brede baaien. Vergeet je wandelschoenen niet mee te nemen dus…

5. The Dark Hedges

The Dark Hedges, wie kent ze niet? The Dark Hedges vormen een prachtige laan van beuken die in de achttiende eeuw zijn geplant door de familie Stuart om bezoekers te imponeren als ze de ingang van hun Georgische herenhuis, Gracehill House, benaderden. Dit fabelachtige landschap is één van de meest gefotografeerde natuurlijke fenomenen in Noord-Ierland, en als decor gebruikt in meerdere succesvolle TV series waaronder Game of Thrones.

6. Montalto Estate

Montalto Estate is een privé landgoed dat dateert uit begin 1700. In 2014 won Montalto Estate de prestigieuze Hudson’s Heritage Award voor de Beste Trouwlocatie in de UK, een meer dan romantische locatie dus! Montalto Estate kan je bekend voorkomen, het werd eveneens als decor gebruikt voor de 25-jarige jubileumuitzending van GTST.

Meer filmlocaties in Ierland zien? Dan moet je ons artikel Ierland en Game of Thrones lezen!