Belfast Castle in Belfast, Ierland

7 gratis dingen te doen in Belfast

Engeland | Geen reacties

Ierland is hot en daarmee haar hoofdstad Belfast ook! Belfast is de stad van de Titanic, heeft een sterke muzikale kant en genieten van deze muziek kun je al voor niet al teveel geld. Maar kun je allemaal gratis doen in Belfast? We geven je een top 7!

1. Speel voor koning of koningin in het Belfast Castle

Belfast Castle heeft een torenhoge top welke het beste uitzicht biedt over de stad en haar groene omgeving. Het oorspronkelijk in de 12e eeuw gebouwde kasteel brandde af in 1708. Daarop bouwde men van 1811 tot 1870 dit nieuwe kasteel, meer dan een bezoekje waard!

2. Belfast Botanical Gardens

Botanic Gardens van Belfast in Ierland

De legendarische Victoriaanse botanische tuinen van Belfast zijn sinds 1895 als openbaar park te bezoeken. Geniet van al het groen en de uitgebreide rozentuin in deze stedelijke oase met tropische bomen en inheemse planten. Vergeet niet de zeldzame eiken (geplant in 1880) te bewonderen. Bovenop het Palm House en Tropical Ravine is een speelplaats voor kinderen.

3. Linen Hall Library

Met zijn oprichtingsdatum in 1788 is de Linen Hall Library de oudste bibliotheek in Belfast en de laatste abonnement bibliotheek van Ierland. Deze bibliotheek is de thuisbasis van een unieke collectie boeken van en over CS Lewis en staat bekend om zijn Ierse en Local Studie collecties variërend van het vroege Belfast tot de 250.000 items uit de Noord-Ierland politieke collectie. In de bibliotheek tref je een oude stadskaart uit 1725 en kun je een kijkje nemen in een 316 jaar oud boek. Stap jij even terug in de tijd tijdens jouw bezoek aan Belfast?

4. St George’s Market

St George's Market in Belfast, Ierland

St George’s Market werd gebouwd tussen 1890 en 1896 en is een van de oudste attracties van Belfast. Deeze markt is een van de beste in Ierland en het Verenigd Koninkrijk en ontving tal van lokale en nationale prijzen voor zijn verse, lokale producten (o.a. vleeswaren, kaas, gebak) en fijne sfeer. Iedere vrijdag is er een Variety Market, zaterdags een City Food en Craft Market en zondag´s de Sunday Market. Ideaal dus om even rond te neuzen en je eigen picknick bij elkaar te sprokkelen. Ook handig: in de markt kun je gebruik maken van de gratis BelfastWiFi

5. Ulster Museum

Titanic replica in Ulster Museum Belfast, Ierland

Deze schatkamer van Noord-Ierland is een mix van een rijke collectie kunst, geschiedenis en natuurwetenschappen uit het heden en verleden. Dinosaurussen, moderne meesterwerken, Egyptische mummies of oude relikwieën, het Ulster Museum heeft het allemaal en is gratis toegankelijk!

6. Pak een live sessie traditionele Ierse muziek mee!

The John Hewitt bar, vernoemd naar de gelijknamige in Belfast geboren dichter, ligt in het oudste gedeelte van Belfast genaamd Cathedral Quarter. Deze levendige bar opende zijn deuren in december 1999 en is typerend voor de hartelijke muziekscene en gezelligheid van Belfast. Geniet van porties hartig eten, een eindeloze lijst van lokale bieren en natuurlijk traditionele Ierse muziek!

7. Ga voor het beste uitzicht naar Cave Hill

Cave Hill in Belfast, Ierland

Cave Hill, soms ook wel gespeld als Cavehill, is een basaltische heuvel (een heuvel van vulkanisch stollingsgesteente, gevormd door de stolling van lava) net buiten Belfast. Deze heuvel staat ook wel bekend als ‘Ben Madigan’ en geeft een fantastisch uitzicht over Belfast. De heuvel is onderdeel van het Antrim plateau en onderscheidt zich door zijn beroemde ‘Napoleon’s Neus’, een basalt-rots die op het profiel van de beroemde keizer Napoleon lijkt. Trek je wandelschoenen aan, neem een picknick mee en geniet van het uitzicht over Belfast. Bij helder weer zie je met een beetje geluk zelfs het Island of Man en Schotland!