Geld besparen in Groot Brittannië

7 tips om geld te besparen tijdens een reis naar Groot-Brittannië

Engeland | Geen reacties

Er zijn genoeg manieren om geld te besparen wanneer je in Groot-Brittannië reist, en dan heb ik het niet alleen over alle gratis musea en galerieën – hoewel ik die wel serieus tof vind! Ikzelf geniet altijd al van de vakantie voorpret. En laat de voorbereiding nou net één van de zaken zijn waardoor je flink kunt besparen! Een beetje onderzoek doet wonderen. Zo kom je veelal de leukste gratis evenementen, mooie winkeltjes, leukste bars en restaurants of dat éne must-see straatje tegen. Althans, ik wel vanwege mijn voorbereiding! Meer tips nodig? Ik deel ze hier!

Tips om geld te besparen tijdens je reis naar Londen Lees ook: Tips om geld te besparen tijdens je reis naar Londen >>

1. Bestel voordat je reist

In veel gevallen kun je voorafgaand aan je reis bepaalde tickets voor activiteiten of attracties bestellen. Uiteraard heb je gecheckt wat de reguliere kosten zijn van de attractie of activiteit, en omdat je vroeg van te voren op zoek bent gegaan, heb je alle tijd om die éne mooie deal te bestellen!

2. Veel bezichtigen voor weinig

Brecon Beacons in Zuid-Wales

Wil je tijdens jouw vakantie in Engeland veel van de iconische erfgoed sites bekijken? Dan is het wellicht voordeliger om een heritage pass te kopen, aangeboden door de National Trust, English Heritage en Historic Scotland. Zo krijg je goedkoper toegang tot honderden bezienswaardigheden in Groot-Brittannië waaronder UNESCO werelderfgoed Stonehenge en Stourhead!
Bovendien zijn alle 15 nationale parken van Groot-Brittannië gratis toegankelijk. Ook voor kinderen zijn daar genoeg gratis dingen te doen. Zo biedt het Brecon Beacons National Park Mountain Centre in Zuid-Wales buiten een overweldigend uitzicht en kindvriendelijke wandelroutes en een groot, goed onderhouden speelveld dat perfect is om ze even te laten ravotten.
Voor bezoekers aan Londen kan het lonen om een London Pass aan te schaffen. Daarmee kun je gratis naar grote attracties als de Tower of Westminster Abbey waar je normaal wel toegang voor moet betalen. Bovendien kun je de kortingskaart uitbreiden met de Oyster Card. Dat is de OV-kaart waarmee je in bus, metro en trein kunt reizen.

3. Voordelig reizen

Luxe hutten Stena Line ferry Stena Hollandica

Natuurlijk wil je zo voordelig mogelijk naar Engeland reizen. Daarbij kun je uit verschillende opties kiezen. Wij bieden één van de meest voordelige en comfortabele opties aan in de vorm van onze Ferry & trein combinatie. Zo reis je (met onze dagafvaart) vanaf slechts € 49,- (enkele reis) per ferry en trein naar hartje Londen en heb je geen gedoe van het regelen van duurdere Express tickets vanaf het vliegveld naar jouw bestemming. Eenmaal in Engeland reis je per trein naar de andere bestemmingen op jouw bucketlist: hoe eerder je dit regelt en boekt, hoe voordeliger het is!

4. Gratis erfgoed

In september openen ieder jaar duizenden historische monumenten en gebouwen gratis hun deuren. Vooral voor gebouwen die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn, is dat een absolute aanrader. Er zijn diverse websites waar je kunt checken welke bezienswaardigheden open zijn. De namen van de sites lijken erg op elkaar, maar richten zich net op andere gedeelten van Groot-Brittannië. Zo is Open House London voor attracties in de hoofdstad en vind je op de Heritage Open Days informatie voor Engeland. Voor je bezoek in Schotland kun je het best kijken op Doors Open Days en in Noord-Ierland heten het de European Heritage Open Days. Een goed startpunt voor gratis bezoek aan architectuur en erfgoed in Wales is Open Doors.

5. Koninklijke online deals

Kensington Palace

Bezoekers van koninklijke paleizen als Kensington Palace in Londen en Hampton Court Palace in Surrey doen er goed aan om hun ticket vooraf bij de site van de Historic Royal Palaces te bestellen. Je betaalt dan namelijk veel minder dan aan de kassa.

6. Goedkoop uit eten

In Groot-Brittannië kun je het best op maandagavond uit eten gaan. De lokale bevolking blijft dan in de regel thuis en veel restaurants proberen met goedkope menu’s, bijvoorbeeld gratis voorgerecht of gratis dessert de lege tafels te vullen. De site van TablePouncer biedt in een beperkt aantal steden last minute plaatsen aan in restaurants. Daarnaast zijn ook in Groot-Britannië -net als in Nederland- websites die hoge kortingen aanbieden op uitjes en restaurants razend populair. OpenTable heeft bijvoorbeeld aantrekkelijke restaurant deals in het hele land. En ook via de lokale Groupon kun je terecht voor kortingsvouchers voor activiteiten, accommodaties of restaurants in Verenigd Koninkrijk.

7. Goedkope theatertickets

Zoek je goedkope tickets voor theatervoorstellingen in Londen? Dan kun je het best naar de officiële TKTS booth op Leicester Square. Hier vind je ‘last minute’ tickets van alle theaters. Het is bij deze last minutes natuurlijk maar afwachten welke voorstellingen beschikbaar zijn, maar de kaartjes zijn een stuk goedkoper.
Het Royal Court Theater in Sloane Square verkoopt zgn. ‘staanplaatsen voor 10 pence’ één uur voor elke voorstelling in Jerwood Theatre Downstairs. Je moet je er wel snel bij zijn, want ze hebben er maar acht kaartjes per avond beschikbaar.