7 tofste muziekfestivals in Engeland deze herfst

Engeland | Geen reacties

De herfst komt er langzaam aan… Om de zomerse gedachten nog even vast te houden zocht ik de beste muziekfestivals van Engeland deze herfst voor je op! En ik kan je beloven dat het een héle goede herfst gaat worden, de line-up van de Festivals in Engeland zien er namelijk veelbelovend uit! Zo kun je deze herfst o.a. The Manic Street Preachers, Chemical Brothers, Duran Duran, Underworld en Billy Ocean zien. Dan hebben we de wereld line-up van het tofste (en gratis!) festival van Engeland nog niet eens genoemd, met o.a. One Direction, Pharrell Williams, Take That! Neem je zonnebril en poncho mee en reis met ons naar Engeland voor de beste festivals deze herfst!

1. Bestival

Op 10 september trappen we af op Isle of Wight. Voor het elfde jaar op rij strijkt dit 4-daagse award winning boutique festival neer naast het attractiepark Robin Hill Country Park. Dit festival is ooit verzonnen door DJ en producer Rob da Bank en zijn vrouw Josie en heeft inmiddels meerdere awards gewonnen. Het Bestival is neergezet met een heleboel creativiteit. Met deze unieke twist willen zij iedereen inspireren tot dansen, vrede en liefde en zal het festival een wondere wereld van ontdekking en avontuur zijn. Dit vierdaagse festival in Engeland wat tot 13 september duurt, heeft met o.a. The Chemical Brothers, Duran Duran, Underworld en The Jacksons niet de minste line-up en een mooie hoofdact, namelijk Missy Elliott.

2. Reload Festival

Ben je gek op muziek van de jaren ´80 en ´90? Dan is het Reload Festival waar je heen moet. Dit familievriendelijke festival op de Norfolk Showground in de buurt van Norwich heeft verschillende pop iconen als Howard Jones, Katrina (ex Katrina & The Waves) en de legendarische zanger Billy Ocean op de line-up staan. Dit is het perfecte festival om de pop-nostalgie te doen herbeleven. Kinderen vanaf 5 jaar mogen mee naar dit driedaagse festival en op de camping verblijven met hun ouder(s). Tot de leeftijd van 14 jaar is entree voor hen gratis.

3. OnBlackheath

Blackheath, Oost-Londen is 12 en 13 september ‘the place to be’ als de combinatie kunst, muziek en eten je als muziek in de oren klinkt. Het veelzijdige tweedaagse muziekfestival OnBlackheath in Londen heeft dit jaar enkele singer-songwriters (Kelis, Anna Calvi en Laura Mvula) on stage, maar ook namen als The Manic Street Preachers, Elbow en Madness treden op. In het zogenoemde ‘Food Village’ zullen live kookdemonstraties zijn, een ‘Chef’s Club’ waar onder andere de Italiaanse chef Gennaro Contaldo (vroegere mentor van Jamie Oliver) voor je kookt en nog veel meer andere familievriendelijke activiteiten. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen dus!

festivals-engeland-on-blackheath

4. Ceremony Festival

Het Finsbury Park in Noord-Londen is 12 september de gastheer van het Ceremony Festival. Dit outdoor dance festival heeft verschillende DJ’s en producers uit het afgelopen decennium in de line-up zoals The Martinez Brothers en Armand Van Helden. Het brede scala aan genres (house, techno, dubstep, disco, grime en meer) maakt dat dit één van de hoogtepunten van Londen’s  herfst clubbing kalender kan worden.

5. Apple Music Festival

Het Apple Music Festival (ook wel bekend als het iTunes Festival) van 18 t/m 28 september is misschien wel hét festival deze herfst in Londen. Dit gratis 10-daagse festival is een knallend muziekfeest dat live vanuit het Roundhouse in Londen wordt uitgezonden naar alle uithoeken van de wereld. Met een line-up vol internationale artiesten waaronder One Direction, Pharrell Williams, The Chemical Brothers en Take That kan dit niet anders dan een mooi feest worden! Als je één van de gratis kaartjes wil bemachtigen ga je naar de website van het festival.

6. BluesFest

We’ve got the blues… Het Londense Blues-festival van het jaar, BluesFest, zal van 6 t/m 8 november neerstrijken in de wereldberoemde O2 Arena. Tijdens dit blues festival in Londen treden de Grammy-winnende blues-rockers Tedeschi Trucks Band en de immer bekende Dave Matthews Band op. Het onbetwiste hoogtepunt van het festival zal de ‘One Night Only Double Bill’ zijn, bestaande uit niemand minder dan Tom Jones en Van Morrison. Het BluesFest beschikt over twee volledige sets van deze legendes en hun bands die al jarenlang bevriend zijn. Ze hebben echter nog nooit publiekelijk samen opgetreden, dus de kans is groot dat de avond eindigt met een of meerdere onvergetelijke duets…

7. EFG London Jazz Festival 2015

Genieten van muzikale improvisatie en ontspannen klanken doe je tijdens de 23e editie van het EFG London Jazz Festival. Dit festival, gehouden over verschillende locaties in de stad, beschikt over een topkwaliteit aan artiesten van over de hele wereld. Londen´s grootste stadfestival biedt een mix van opkomende sterren en artiesten van wereldklasse. Iedereen loopt hier met een glimlach rond door de stad en er is altijd wel een stijl te vinden die aanspreekt, van big band tot jazz-zangeres. Mocht je iets meer achtergrond willen kun je ook filmvoorstellingen bekijken die een wat meer diepgaande blik op de verschillende jazz-stijlen en artiesten nemen. Enjoy!

Ga je wel op pad naar Engeland, maar met bestemming Londen? Geen probleem! Ook daar zijn volop festivals en evenementen, zo kwam het lichtfestival Lumiere naar Londen en kun je ieder jaar van top tennis genieten tijdens Wimbledon!

Foto: Bestival