Harry Potter en de Steen der Wijzen

7x Harry Potter must sees!

Engeland | Geen reacties

Vandaag, 26 juni 2017, is het precies 20 jaar geleden dat JK Rowling Harry Potter en de Steen der Wijzen uitbracht. Om de geboorte van iedereen´s favoriete tovenaar te vieren zetten we 7 magische evenementen en plekken in Engeland voor je op een rijtje. Van nieuwe tentoonstellingen in de British Library’s tot magische filmvertoningen in Alnwick Castle…

De magische wereld van Harry Potter Lees ook: De magische wereld van Harry Potter >>

1. Harry Potter tentoonstelling in Londen

Mogelijk het grootste evenement dit jaar op Harry Potter’s verjaardagskalender is de tentoonstelling van Harry Potter in de British Library’s, welke op 20 oktober van start gaat en te zien is tot eind februari 2018. Je kunt hier o.a. originele aantekeningen zien uit de archieven van JK Rowling’s (inclusief de handgeschreven tekst van het lied ‘Sorting Hat’), gecombineerd met eeuwenoude stukken uit de archieven van de British Library’s.

2. Harry Potter kijken met live symfonieorkest


Meer dan de moeite waard voor Harry Potter liefhebbers is een bezoekje aan concert uit de Harry Potter concertserie. Deze concerten zijn uniek, daar je voor het eerst naar de film Harry Potter en de Steen der Wijzen kunt kijken terwijl een volledig symfonieorkest live de door John Williams gecomponeerde muziek uit de film speelt. De shows zullen plaatsvinden op diverse plekken in Engeland, maar er volgt ook een wereldwijde tour.

3. Wandel langs Harry Potter filmlocaties

Lacock Abbey, Harry Potter filmlocatie
Trek de wandelschoenen aan en verken diverse filmlocaties uit de filmserie tijdens een National Trust Harry Potter wandeltocht. Lavenham Guildhall in Suffolk is in de serie gebruikt als het huis van Harry´s ouders. Bekijk waar de scènes van Harry Potter en de Deathly Hallows werden opgenomen op Pembrokeshire’s Freshwater West Beach, of loop een wandelpad rond Lacock Abbey in Wiltshire. De Abdij Lacock Abbey is in verschillende gedaanten voorbijgekomen in de Potter films, van een kerk in film ´De Steen der Wijzen´ tot het huis van Professor Hildebrand Slakhoorn in ´de Halfbloed Prins´.

4. Tovenaarswinkel MinaLima in Londen


Een must-see voor alle tovenaar fans is MinaLima op Greek Street in Londen’s Soho. De winkel is het idee van Minaphora Mina en Eduardo Lima, een creatief paar dat samen begon te werken in de spannende wereld van magie en alle afbeeldingen voor de Harry Potter-films creëert (ze zijn betrokken bij de films sinds het prille begin). Onder de afbeeldingen vallen o.a. de Daily Prophet-krantenontwerpen, de toelatingsbrief van Harry’s Hogwarts en de verpakking voor de Weesleys Wizard Wheezes. De prachtige winkel en tentoonstelling strekt zich over vier verdieping en is een absolute must-visit voor Potter fans. De winkel ligt in het centrum van Londen, binnen handbereik van een aantal metrostations.

5. Logeren als een tovenaar!

The Georgian House in Londen - voel je Harry Potter en logeer hier als een tovenaar!
Wil je écht het tovenaarsleven ervaren? Dan is een overnachting in het Georgian House Hotel jouw ding! Het hotel, officieel genaamd de Enchanted Chambers, heeft twee speciale tovernaarskamers. Dit 19e eeuwse hotel is de perfecte locatie voor de Harry Potter fans. De kamers zijn uitgerust met alles van in leer gebundelde boeken tot ketels. De locatie ligt op een paar minuten lopen van het station Victoria, van waar je de bus kunt pakken die rechtstreeks naar de Warner Bros Studio Tour: The Making of Harry Potter brengt.

6. Harry Potter kijken op magische locaties

Harry Potter kijken bij Rochester Castle
Wil je Harry Potter eens écht in een magische omgeving bekijken? Dan is Luna Cinema de plek waar je dit doet! De Luna Cinema ervaring staat bekend als de ‘Koning onder de buiten bioscopen’ en heeft dit jaar een aantal speciale avonden ter ere van de 20e verjaardag van Harry Potter. Op de speciale avonden toont men Harry Potter en de Steen der Wijzen op magische locaties waaronder Alnwick Castle, Ascot Racecourse, Cardiff Castle, Rochester Castle, Tatton Park, Waddeson Manor en Warwick Castle. Op en top magie!

7. Wandel langs plekken die JK Rowling inspireerde

Het Elephant House cafe op de George IV Bridge is de plek waar JK Rowling veel van de vroege Harry Potter romans schreef. Wandel met de gratis wandeltocht ‘Potter Trail’ langs veel plaatsen op die JK Rowling voor haar Harry Potter boeken inspireerde. Van de George Heriot School naar de Kirkyard Cemetery van Greyfriar en veel interessante Harry Potter plekken onderweg.