Buckingham Palace Londen

Als een Royal naar Groot-Brittannië…

Engeland | 1 reactie

Na de Royal Wedding ben je vast geïnspireerd om de beste Royal attracties in Groot-Brittanie te bezoeken! Met Stena Line kan je flexibel de overtocht maken om nog snel na te genieten van Meghan Markle’s droomhuwelijk (Bye, Rachel Zane!)

Buckingham Palace Lees ook: Buckingham Palace >>

Royal Attracties Londen

Een must see is natuurlijk Buckingham Palace! Het paleis opent dit jaar zijn deuren van 21 juli – 30 september 2018 en het is zeker de moeite waard om de 19 staatskamers te bezoeken en de spectaculaire zomertentoonstelling. Na je bezoek kan je in de spectaculaire tuinen nog even nagenieten met een drankje.

Een andere favoriet van mij, die helaas maar al te vaak wordt vergeten, is het Banqueting House. In Whitehall kan je deze klassieker ontdekken waar bezoekers maar al te graag het prachtige plafond van Rubens bewonderen.

Momenteel kan je in Kensington Palace met Victoria Revealed de kamers bekijken waarin koningin Victoria is opgegroeid. Je ziet bovendien ook brieven en geschenken die zij uitwisselde met prins Albert. De meest populaire tentoonstelling is echter Diana: Her Fashion Story. Tot December 2018 kan je hier de prachtige kledij van prinses Diana bewonderen!

Royal Attracties Engeland

The Royal Pavilion: East Front

In Windsor Castle zijn Harry en Meghan in het huwelijk getreden dus breng zeker een bezoek aan dit authentiek kasteel en bezoek de luxe staatsappartementen, St. George’s Chapel, Queen Mary’s Dolls House en de wisseling van de wachten.
TIP: tijdens een bezoek aan Windsor ga dan ook zeker naar Legoland waar je in Miniland Royal de Royal Baby en Buckingham Palace in miniatuur terug vindt!

Tijdens de warme zomermaanden kan je het hippe Brighton verkennen en een bezoek brengen aan het Royal Pavillion. Bezoek het Indisch paleis van George IV in Brighton en bekijk de Indische koepels, fantastische architectuur en de bewonderenswaardige muziekkamer.

Royal Attracties Schotland

Royal Yacht Brittania

Edinburgh Castle vindt je op een wel heel unieke locatie, het kasteel bevindt zich namelijk op een dode vulkaan! In het stadscentrum van Edinburgh vind je dit prachtige kasteel waar koning James is geboren. Hier kan je onder andere de Stone of Destiny bekijken maar ook de plaats waar Mary Queen of Scots bevallen is van de toekomstige koning van Schotland en Engeland.

Sir Winston Churchill, Boris Yeltsin en Melson Mandela hebben meegevaren met de . Dit schip heeft maar dan 1 000 000 miles op haar radar staan en het ligt nu in Edinburgh waar je met behulp van een Nederlandstalige audiogids de statievertrekken kan verkennen.

Reis voordelig naar Londen met Stena Line waar je een ferry overtocht kan boeken + de treinreis naar Londen. Als je met de auto of de camper komt, reis dan vanaf Harwich verder naar Engeland of Schotland.

 


  • Griet Vercruysse says:

    Well done girl !! Keep on having a grand time, and to enjoy being in my favourite London.
    Keep up the good work ????
    GR????