Are you a shopaholic?

Engeland | 3 reacties

Karakteristiek voor de kleinere steden in het zuiden en midden van Engeland zijn de gezellige boetiekjes en speciaalzaken die je er in het centrum vindt, meestal in autovrije straatjes rondom een middeleeuwse kathedraal of een kasteel. Natuurlijk heb je daar ook wel een Marks & Spencer, maar toch heeft elk stadje zijn eigen identiteit.

In East Anglia zijn Colchester, Ipswich en Norwich, de hoofdstad van Norfolk, goede voorbeelden. In het oude centrum van Ipswich liggen twee mooie, grote winkelpassages waar je heerlijk kunt shoppen: de overdekte Buttermarket en het Tower Ramparts Shopping Centre. Liefhebbers van boeken of antiek kunnen hun hart ophalen inde grote boekhandels en antiquariaten van het universiteitsstadje Cambridge.

Colchester Shopping

Colchester is het oudste stadje van Groot-Brittannië. Gedeelten van de stadsmuren herinneren nog aan de Romeinse tijd, toen het de hoofdstad van Brittannia was. In de Middeleeuwen vestigden veel Vlaamse vluchtelingen zich in Colchester, in de wijk die nog steeds bekends staat als de ‘Dutch Quarter’.  Er is in Colchester een stadswandeling uitgestippeld die begint bij het kasteel en door de Vlaamse wijk naar het oude stadhart loopt, waar ook de belangrijkste winkelstraten zijn. Je vindt er alle bekend winkels variërend van Boots en Miss Selfridge tot Dillons en Debenhams, maar ook veel speciaalzaakjes. Zoals Long Tall Sally, met mode voor lange vrouwen, en Proctors Speciality Sausages met worsten in alle soorten en maten.

Elms Hill in Norwich's Cathedral Quarter

Elms Hill in Norwich’s Cathedral Quarter. Foto: VisitEngland/Iain Lewis

 

Shopping in Norwich

In een bocht van de rivier Wensum ligt het middeleeuwse stadje Norwich. De binnenstad wordt gedomineerd door een Normandisch kasteel dat op een heuvel ligt, omgeven door bochtige en hellende straatjes. Eén ervan is Elm Hill, een met kasseien geplaveid steegje, waar allerlei kleine speciaalzaken te vinden zijn. De belangrijkste winkelstraten van Norwich liggen in voetgangersgebied. Alle bekende warenhuizen zijn hier vertegenwoordigd. De winkels zijn zeven dagen per week geopend en op donderdagavond is het koopavond. Ook is er in Norwich 6 dagen per week een grote kleurrijke markt. Klinkt dat niet aantrekkelijk?

Genoeg mogelijkheden om te shoppen! En het mooiste van alles is dat je eenmaal van onze ferry, zo in Norwich, Colchester en Ipswich bent. Laat je ons weten of het shoppen geslaagd was?


 • aad baron says:

  Karakteristiek voor de kleinere steden in het zuiden en midden van Engeland zijn de gezellige boetiekjes en speciaalzaken die je er in het centrum vindt, meestal in autovrije straatjes rondom een middeleeuwse kathedraal of een kasteel. Natuurlijk heb je daar ook wel een Woolworths, de Engelse variant van de Hema, en een Marks & Spencer, maar toch heeft elk stadje zijn eigen identiteit.

  De firma Woolworth is al tijdje opgehouden te bestaan in het VK.

 • Joyce Verrips says:

  Heel graag! We willen heel graag eind nov begin dec kerst shoppen in England! Met de veerboot helemaal geweldig. Graag wat info over hoe wat en wanneer. Thank you ever so much 🙂 🙂

  • Stefan says:

   Hoi Joyce, dat klinkt ook als een heel leuk plan! Reizen naar Londen doe je gemakkelijk met ons Ferry en Trein pakket (http://www.stenaline.nl/engeland/ferry-en-trein-londen). In Londen steekt men op 15 november de kerstverlichting aan op Regent Street, als een startsignaal voor het kerstshoppen. Winter Wonderland opent dit jaar op 19 november, alvast heel veel plezier!