South Ormsbywolds, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

Britain’s Areas of Outstanding Natural Beauty

Engeland | 1 reactie

Uitgestrekt over kilometers lange stranden, glooiende heuvels en oude overblijfselen… Groot-Brittannië heeft 46 zogenaamde ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’. Van deze spectaculaire landschappen willen we jullie natuurlijk de hoogtepunten meegeven! En het mooie is, als je met de auto naar Engeland afreist rij je gemakkelijk door en naar deze prachtige gebieden! Waar wacht je nog op?

Must see UNESCO Werelderfgoed in Engeland Lees ook: Must see UNESCO Werelderfgoed in Engeland >>

 

1. Gower Peninsula

Gower Peninsula, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

Het allereerste Area of Outstanding Natural Beauty in Engeland ligt net buiten de stad Swansea in Wales en is beschermd sinds 1956. Het in dit gebied gelegen Rhossili Bay wordt regelmatig uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De 39 mijl (62 kilometer) lange wandelroute ‘Gower Coastal Path’ is één van de andere hoogtepunten in Gower Peninsula. In het gebied zijn diverse campings. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan kun je in Gower Peninsula je hart ophalen! Avontuurlijke types kunnen hun hart ophalen met de adrenaline gevulde coasteering (een combinatie van klauteren, klimmen, oversteken, klifspringen en zwemmen).

2. Cotswolds

Cotswold, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

Vijftig jaar geleden werd de schoonheid van de Cotswolds beschermd door zijn aangewezen status als Area of Outstanding Natural Beauty. De Cotswolds is een typisch Engels landschap wat wordt g>ekenmerkt door historische dorpen gemaakt van lokale honingkleurige steen en ligt langs weilanden en rivieren – met inbegrip van de start van de Thames. Er is een wandelpad dat de hele lengte 90-mijl (144 kilometer) van de Cotswold beslaat en start in Chipping Camden, Oxfordshire. Vanaf daar ga je langs o.a. Bath en kom je veel mooie hotels en pubs tegen op en langs de route. Tip: Mocht je willen wandelen, er zijn bagageservices beschikbaar die jouw bagage van locatie A naar B vervoeren.

3. Northumberland Coast

Bamburgh, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

De Northumberland Coast, gelegen net voor de grens met Schotland is ruig en robuust. Dit is dé plek als je blij wordt van kliffen en uitgestrekte stranden bezaaid met oude forten, zoals Bamburgh. Langs de Northumber Coast liggen ook de Farne-eilanden (de thuisbasis van duizenden grijze zeehonden) en Holy Island welke met het vaste land is verbonden door een verhoogde weg die verdwijnt als de getijden stijgen. Een bezoekje brengen? Reis in alle comfort met de ferry & trein naar Londen en vanuit Londen naar Edinburgh langs de oostkust en geniet onderweg alvast van verbluffende uitzichten…

4. Isles of Scilly

Isles of Scilly, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

Bij het zien van deze keten van kleine eilanden omringd door witte zandstranden waan je je in een compleet andere, tropische wereld. De Isles of Scilly, gelegen in het meest zuidelijke deel van Engeland en een deel van Cornwall ontvangen ieder jaar als eerste de lente. De Isles of Scilly hebben vijf bewoonde (meestal autovrije) eilanden en meer dan honderd die je niet ziet. Wanneer je met ons vaart van Cherbourgh naar Rosslare kom je onderweg langs de eilanden. Zoek je een heerlijke rustige vakantie dichtbij, dan vertrek je richting deze archipel en geniet je van tropische sferen dichtbij huis.

5. Lincolnshire Wolds

Een verborgen juweeltje in de Midlands welke zelfs veel Britten niet kennen! Lincolnshire Wolds zijn prachtig en ongerept. In minder dan drie uur ben je hier vanuit Noord-Oost Londen per trein. Dit geweldige fietsland, met bijzonder weinig auto’s heeft een sterke geschiedenis van de Vikingen. Neem zeker een kijkje op de top van de ´Wolds Top´ en geniet van het prachtige uitzicht. Met een beetje geluk zie je zelfs de Lincoln Cathedral in de verte!

6. Mendip Hills

Crook Peak in Mendip Hill. Photo by George Evans, CC BY-SA 2.0

Crook Peak in Mendip Hill. Photo by George Evans. License: CC BY-SA 2.0

Naast de Cotswolds en ten zuiden van Bristol en Bath ligt Mendip Hills. De Mendip Hills hebben met steile kloven, duizelingwekkende uitzichten en ingewikkelde grotnetwerk (waarvan een groot deel kan worden verkend) een totaal ander landschap dan de Cotswold. De Mendip Hills zijn de thuisbasis van de Cheddar kaas en de Glastonbury Tor. Vanuit Londen ben je in ongeveer drie uur bij Mendip Hills.

7. Arnside en Silverdale

Arnside Cumbria, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

Het is moeilijk om, met al haar schoonheid, slechts een deel van het Lake Disctrict te kiezen. Maar als we dan toch moeten kiezen is het deel gelegen in de buurt van Morecambe Bay in Lancashire zeker de moeite waard! Om de stilte en sereniteit volledig te ervaren bezoek je een van de natuurgebieden. Dit gebied heeft ieder seizoen iets moois… In het voorjaar kom je wilde narcissen tegen, in de zomer volop vlinders, rode herten in de herfst en trekvogels in de winter. Arnside en Silverdale zijn per trein vanuit Londen in 2,5 tot 3 uur te bereiken.

8. Wye Valley

Wye Valley, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

Waar Wales Engeland ontmoet, dát is Wye Valley. Dit 72 mijl (115 kilometer) lange stuk van de rivier tussen Chepstow en Hereford is bezaaid met oude bossen en wilde dieren. Bezoek Coppert Hill en met een beetje geluk zie je wilde slechtvalken vliegen. Zeker de moeite waard zijn de indrukwekkende middeleeuwse ruïnes van Tintern Abbey uit de 18e eeuw. Zelf een kijkje nemen? Je reist hier in ongeveer drie uur met de trein vanuit Londen naartoe.

9. Causeway Coast

Causeway Coast, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

De Giant’s Causeway in Noord-Ierland is hét gebied van de mythen en legenden. Langs de Causeway Coast kom je de imposante reeks van donkere, zeshoekige basalt rotsen tegen die oprijst uit de grond. De bijzondere vorm van deze UNESCO-werelderfgoed rotsformatie -waarvan het lijkt alsof het van een andere planeet komt- is ongeveer 60 miljoen jaar geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Je reist gemakkelijk met ons Landbridge arrangement naar Ierland, waarbij de Causeway Coast vervolgens op ongeveer een uur rijden van Belfast ligt.

10. East Devon

East Devon, een van de Areas of outstanding natural beauty in het Verenigd Koninkrijk

De weelderige landbouwgrond en zachte beken kronkelen naar de zee in de buurt van Budleigh Salterton. Dit deel van de zogenoemde Britse Jurassic kustlijn ligt bezaaid met fossielen. Breng een bezoekje aan Oost-Devon in de West Country, wat op circa drie uur reizen met de trein van Londen ligt. Oost-Devon is beroemd om zijn rieten huisjes en cream tea, maar ook vanwege de kleine havens en stadjes.


  • Oy says:

    Heel cool van je dat je dit doet. Ik wou altijd naar Engeland maar vond het saai uitzien. Dank aan jouw weet ik nu een paar leuke plekken te gaan. Thanks and keep up the good work