Buckingham Palace in Londen

Buckingham Palace

Engeland | Geen reacties

Buckingham Palace is één van de landmarks en meest iconische gebouwen van Londen. Vrijwel iedereen kent Buckingham Palace van een foto of het wisselen van de wacht. Maar wat niet iedereen weet is dat twee delen van Buckingham Palace, het residentie van Queen Elisabeth – de huidige Koningin van het Verenigd Koninkrijk, het hele jaar door toegankelijk zijn. Meer weten over Buckingham Palace? We vertellen je alles!

Wisseling van de wacht Lees ook: Wisseling van de wacht >>

Bezoek Buckingham Palace

Wist je dat je het hele jaar door een bezoekje kunt brengen aan Buckingham Palace? De Queen’s Gallery en Royal Mews zijn sinds 1993 toegankelijk en zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast zijn de staat kamers vaak open voor bezoekers in augustus en september. De Queen’s Gallery is naast het kasteel gelegen aan de Buckingham Palace Road. In deze galerij deelt de koningin sinds de jaren 60 enkele unieke werken uit haar kunstverzameling (een van de kostbaarste ter wereld). Onder de werken zitten enkele unieke schilderijen van b.v. Rembrandt, Vermeer, Van Dyck en Rubens. Het andere toegankelijke deel zijn de koninklijke stallen, de Royal Mews. Deze stallen dienen vandaag de dag als een museum waarin je oude en nieuwe statsiekoetsen kunt bewonderen evenals de Gold State Coach die in 2002 werd gebruikt tijdens het gouden troonjubileum van Queen Elisabeth.

Wilt u een van deze twee delen van Buckingham Palace bezoeken? Kijk dan is op de website van de Royal Collection.

Geschiedenis Buckingham Palace

In 1703 werd het ‘Buckingham House’ gebouwd voor de hertog van Buckingham, John Sheffield. In 1762 werd het pand gekocht door Koning George III en sinds 1837 doet het dienst als residentie. Koningin Victoria was de eerste monarch die het permanent bewoonde. Het huidige Buckingham Palace is gebouwd in 1850 en heeft naast de grootste particuliere tuin van in Londen (40 hectare) een kleine 775 kamers, waarvan maar liefst 78 badkamers. Elektriciteit is er sinds 1883 en de troon staat in één van de mooiste zalen; de (hoe kan het ook anders) troonzaal, waar ook de tronen van haar ouders en grootouders staan. De staat kamers- die nog altijd gebruikt worden voor officiële staatsbezoeken- zijn ieder jaar het grootste deel van augustus en september open voor bezoekers.

Koninklijke Collectie

In Buckinham Palace bevindt zich een gedeelte van de Koninklijke Collectie, die als een van de kostbaarste ter wereld geldt. Onder deze collectie vallen vele schilderijen van bekende namen zoals de eerder genoemde Rembrandt, Rubens, van Dyck en Vermeer, maar ook Poussin en Claude Lorrain. Daarnaast tref je er een collectie porselein en sculpturen. Wie van kunst houdt, kan hier zijn hart ophalen!

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht Buckingham Palace Londen

Als je het over Buckingham Palace hebt, denk je natuurlijk ook aan de wisseling van de wacht. Deze ceremonie is een fenomeen geworden en een zeer bekende toeristische attractie die je een keer gezien moet hebben. De traditie dateert uit 1660 en wordt muzikaal omlijst met traditionele marsen, maar ook bekende muziek uit bijvoorbeeld films. Wil je meer weten over het wisselen van de wacht, lees dan ons blog met meer informatie en praktische tips!