De 5 beste outdoor activiteiten in West-Zweden

Engeland | Geen reacties

Zweden heeft een prachtige natuur en staat hierdoor ook wel bekend om het echte buitenleven. Veel Zweden zijn dan ook het liefste in de natuur te vinden en doen allerlei outdoor activiteiten. Zeg nou zelf, waar kun je beter sporten en genieten van een prachtige natuur dan in Zweden? We stelden in West-Zweden de vraag wat de 5 beste outdoor activiteiten zijn, have fun!

West-Zweden is bezaaid met eilanden en prachtige vissersdorpjes. Je kunt hier volop genieten van fabelachtige landschappen en de beste vis eten die je je kunt voorstellen. Maar wat is er leuker dan het ultieme buitenleven te verkennen terwijl je aan het sporten bent? De mogelijkheden in West-Zweden zijn uitgebreid, we laten je graag de top 5 zien!

1. Wandelen

West-Zweden kent een breed scala aan wandelroutes variërend van kust- tot bergroutes op de meest mooie plekken. Zo is er o.a. een wandelroute door Zweden’s enige Nationale Marine Park Kosterhavet, een bergroute rondom Kynnefjäll en meerdere routes rondom het Göta kanaal.

2. Kajakken

West-Zweden is een walhalla voor kajakkers! Twee van Zweden’s en Europa’s beste kajakgebieden grenzen hier aan elkaar, Bohuslän en Dalsland. De Bohuslän archipelago is met zijn gladde ranieten rotsen, vissersdorpjes en groene eilanden een favoriet onder kajakkers. Zijn iets wildere buurman Dalsland, ten Westen van Bohuslän, heeft meer meren dan welk ander gebied in Zweden dan ook. Dit maakt Dalsland een van de meest populaire kajakbestemmingen van Europa!

3. Fietsen

Misschien wel een van de leukste manieren om je vakantiebestemming te verkennen is per fiets! Zo kun je samen, of met het gezin de fiets pakken naar het Dalslands Aktiviteter center alwaar je je o.a. kunt wagen aan een potje abseilen! Is dat alles iets te gewaagd? Geen probleem, er zijn genoeg andere mooie fietsroutes om al eilandhoppend per fiets en boot de Zweedse westkust of het Göta kanaal te verkennen.

Fietsen in West-Zweden, rondom Göteborg

4. Vissen

In Zweden kun je meer dan 30 soorten vis vangen. De grootste daarvan naast zalm en forel zijn de snoek en snoekbaars. Kinderen zullen gefascineerd zijn wanneer ze hun eerste vis vangen. Je kunt vissen langs een meer, maar er zijn ook verschillende tours te boeken voor het vissen op zalm, een vistour voor de hele familie of het vissen in de wat wildere afgelegen meren.

5. Shellfish Journey

De Shellfish Journey, ofwel schelpdieren reis is een unieke reis door de wateren van West-Zweden op zoek naar de meest verse schelpdieren. De Shellfish Journey neemt je door de archipel van Bohuslän om de lekkerste schelpdieren te proeven op de mooiste plekken.

Wil je zo lang mogelijk genieten van het buitenleven in Zweden? Bezoek Zweden tijdens de midzomer wanneer het in sommige delen van Zweden het hele etmaal licht is!