De 5 leukste kerstmarkten in Londen

Engeland | 2 reacties

Dat je kunt kerstshoppen in Londen is je waarschijnlijk wel bekend. Maar wist je dat Londen ieder jaar een aantal ontzettend leuke kerstmarkten heeft? Zoek je dat éne unieke kerstcadeau, dan is dit je kans! Op de kerstmarkten in Londen staan veel verkopers met handgemaakte presentjes. Naast het slenteren en winkelen over de kerstmarkten, barsten ze van de activiteiten waaronder attracties, schaatsbanen, kerstmuziek en lekkere hapjes en drankjes. Aan kerstsfeer dus geen gebrek in Londen! Ik geniet altijd volop van de kerstsfeer en mooie kerstetalages en wil daarom de 5 leukste kerstmarkten in Londen met jullie delen: 

10x onze favoriete IJsbanen in Londen Lees ook: 10x onze favoriete IJsbanen in Londen >>

1. Winter Wonderland, Hyde Park

Het is iedere dag Kerstmis op Winter Wonderland in Hyde Park! Eén van de grootste en meest populaire kerstmarkten in Londen biedt een breed scala aan festiviteiten. Met meer dan 100 spectaculaire attracties, bezienswaardigheden, kerstmarkten en een rijkdom aan thema- bars , cafés, restaurants, streetfood en gratis live muziek. u feestelijke 10:00-10:00 houden . Voor een aantal activiteiten zoals de schaatsbaan, Zippos Kerstcircus & Cirque Berserk, Magical Ice Kingdom (ijssculpturen, let op het is hier -8°c),  het reuzenrad  (een rit van ca. 12-15 minuten) en de IJsbar ‘Bar Ice’ is het verstandig om vooraf online te reserveren.

Winter Wonderland in Londen is verdeeld in een aantal thema’s zoals voor de kleintjes Santa Land (met attracties en de mogelijkheid om de Kerstman te ontmoeten!), Traditionel Funfair (kinderattracties) en Pirate Island (kinderattracties). Daarnaast tref je The Artic Circle (Magical Ice Kingdom en de IJsbar ‘Bar Ice’), Angels Christmas Market & Bavarian Village (kerstmarkten), Circus Town (Zippos Kerstcircus & Cirque Berserk), Alpine Adventure (de grootste en spannendste attracties waaronder een achtbaan) en Street food (de naam zegt het al).

Openingstijden Winter Wonderland:
23 november t/m 6 januari 2019 dagelijks (behalve op Eerste Kerstdag) geopend 10.00u tot 22.00u. Toegang tot Winter Wonderland is gratis.
Voor attracties dienen tickets te worden gekocht.
Neem de London Underground naar de stations Hyde Park Corner, Queensway, South Kensington of Lancaster Gate.

2. Winterville, Clapham Common

kerstmarkten-in-londen-wintervilleVoorheen in Victoria Park in Oost-Londen, in 2018 staat Winterville in Clapham Common en nog steeds garant voor dansen, eten, lachen, drinken, schaatsen en nog veel meer. Nieuw dit jaar in Winterville is ‘The Winter Night Garden’, een betoverd bos waarin filmvoorstellingen van Kerst klassiekers als ‘The Muppet Christmas Carol’, ‘Love Actually’, ‘Home Alone’ en ‘Elf’ worden vertoond. Daarnaast kun je je kerstgeluk beproeven op de Plonk Crazy Golf, een minigolf van negen-holes tussen de sneeuw, ijsdieren en mistige dalen. Voor de kinderen is er een verwarmd en overdekt gebied met speeltoestellen en de mogelijkheid de Kerstman te ontmoeten.

Naast al deze activiteiten is er ook een circus met artiesten uit The Moscow State Circus en het Afrikaanse Whirlwind wat verbluffende luchtacrobatiek uitvoert.  Voor de nodige ontspanning is Winterville ook voorzien van pantomimes, comedy, cabaret en live muziek (zoals de James Yorkston kerstshow). Uiteraard zijn er genoeg marktjes en restaurantjes te vinden voor een hapje en een drankje, en is deze kerstmarkt in Londen voorzien van een 35 meter hoog reuzenrad en een 600m² grote ijsbaan.

Openingstijden Winterville:
15 november 2018 t/m 23 december dagelijks geopend van 14.00u tot 22.00u (in het weekend vanaf 10.00u). Toegang tot Winterville is gratis.
Voor attracties dienen tickets te worden gekocht.
Neem de London Underground naar de stations Bethnal Green of Mile End.

3. London Bridge City Christmas Market, Tower Bridge & London Bridge

kerstmarkten-in-londen-london-city-bridge

Deze jaarlijkse kerstmarkt in Londen keert dit jaar terug met een nieuwe naam. Op deze unieke kerstmarkt tref je een combinatie van zelfgemaakte cadeaus en heerlijk eten verkocht in Duitse stijl chalets. De meer dan 100 onafhankelijke handelaren met handgemaakte cadeau’s zorgen voor een kerstmarkt die meer dan een bezoek waard is! Live muziek, filmvertoningen en andere activiteiten zijn hier uiteraard te vinden. Natuurlijk is er ook een breed scala aan Kerstmis cocktails, glühwein, cider, bieren en lekker eten te vinden. Gelegen met uitzicht op de Tower Bridge en de Tower of London kon deze locatie niet meer ‘Londen’ zijn dan welke kerstmarkt dan ook!

Openingstijden London Bridge City Christmas Market:
30 november 2018 t/m 3 januari 2019 dagelijks (behalve op Eerste Kerstdag) geopend van 10.00u tot 20.00u. Toegang is gratis.
Neem de London Underground naar station London Bridge.

4. Tate Modern Christmas Market, Tate Modern

Ervaar de traditionele kerstsfeer op de Tate Modern kerstmarkt, boordevol mooie houten chalets. Na het succes vorig jaar maakt deze kerstmarkt zich op voor haar tweede editie tussen de beroemde kunstgalerie en de Thames. Ook hier kom je genoeg handgemaakt houten speelgoed tegen evenals unieke sieraden, decoraties en nog veel meer! Bij een kerstmarkt hoor natuurlijk ook eten. Geniet van al het lekkere eten wat op menig kerstmarkt te verkrijgen is zoals braadworst, pannenkoeken, geroosterde kastanjes of een lekker kopje glühwein! Voor de kinderen staat er een Victoriaans carrousel, ook kunnen ze een bezoekje brengen aan de kerstman in zijn grot.

Openingstijden Tate Modern Christmas Market:
november 2018 t/m december 2018 (exacte data zijn nog niet bekend) dagelijks geopend van 11:00u tot 09:00u. Toegang is gratis.
Neem de London Underground naar station London Bridge

5. Winter Market Southbank Centre, Southbank Centre

Deze jaarlijkse kerstmarkt in Londen staat boordevol herkenbare traditionele chalets. Ook hier tref je een breed scala aan feestelijke cadeau´s en zal je zeker slagen in de zoektocht naar unieke kerstcadeau´s. Deze Duitse stijl kerstmarkt heeft veel eigenzinnige ambachten, handgemaakte artikelen tegen een betaalbare prijs en feestelijke hapjes en drankjes. De Winter Markt is onderdeel van het kerstevenement´Winter at Southbank Centre´, waar diverse Kerstmis shows, activiteiten en gratis muziek je in de kerstsfeer zullen brengen!

Openingstijden Winter Market Southbank Centre:
8 december t/m 6 januari 2019 dagelijks geopend van 11:00u tot 9:00u. Toegang is gratis.
Neem de London Underground naar de stations Waterloo of Embankement, of de trein naar Waterloo.

Ook kerstshoppen in Londen?

Heb je na het lezen van de leuke kerstmarkten in Londen zin gekregen om Londen met kerst te bezoeken? Stap dan aan boord van onze ferry en reis comfortabel met ons naar hartje Londen voor jouw kerstshop weekend!