De 5 mooiste kerstetalages van Londen

Engeland | 3 reacties

Londen is the place to be rondom kerst! Het kerstshoppen in Londen is ieder jaar weer een groot feest! Om helemaal in de kerststemming te komen moet je Londen zeker een keer aandoen met kerst, de kerstsfeer komt je overal tegemoet. Alle wijken en straten zijn mooi versierd met kerstbomen en lichtjes en er zijn zelfs ijsbanen! En wat te denken van de prachtige kerstetalages? Deze kunstwerken alleen al zijn een reden om Londen een keer rondom de kerstvakantie te bezoeken. Traditiegetrouw pakken de warenhuizen als Harrods, Selfridges en Fortnum & Mason groots uit met hun kerstetalages, maar tegenwoordig zijn het niet alleen meer de warenhuizen… Hierbij onze top 5:

De 5 leukste kerstmarkten in Londen Lees ook: De 5 leukste kerstmarkten in Londen >>

1. Harrods kerstetalage

In de wijk Knightsbridge staat ‘s wereldsberoemde luxe warenhuis Harrods. Als je een feestelijke en op en top versierde kerstetalage wil zien, dan moet je zeker even een bezoekje brengen! Het kerstthema van Harrods is dit jaar ‘Once Upon a Christmas’. De inrichting werd van de kerstetalages werd die jaar zelfs onthuld via een animatiefilm…
Wil je Harrods bezoeken? 87-135 Brompton Rd, pak de Picadilly underground line naar Knightsbridge en loop Brompton Road in.

2. Hamleys kerstetalage

De kerstetalage van Hamleys op Regent Street

De kerstetalage van Hamleys op Regent Street

Hamleys is de oudste speelgoedwinkel in de wereld en één van ‘s werelds meest bekende retailers van speelgoed. Ook de kerstetalage van Hamleys in Londen is een bezoekje waard, net als de 7 verdiepingen tellende winkel zelf overigens! Je kunt het zo gek niet bedenken of Hamleys heeft het. Het thema van de kerstetalage is dit jaar ´Christmas around the World´.
Wil je Hamleys bezoeken? 188-196 Regent St, pak de Bakerloo of Piccadilly underground line naar Piccadilly Circus en loop Regent Street in, of de Bakerloo, Central of Victoria underground line naar Oxford Circus Station en loop Regent Street in.

3. Harvey Nichols kerstetalage

Harvey Nichols is een luxe warenhuis wat in Knightbridge ligt op steenworp afstand van Harrods en is daarmee een van haar grootste uitdagers. De kerstetalage van Harvey Nichols is ieder jaar weer ronduit prachtig. Dit jaar alleen al gebruikte men ongeveer een miljoen vlokken van glitter, 15.000 geschenkdozen, 540 kerstballen en niet minder dan 30.000 nietjes om een sfeer te creëren wat lijkt een disco party met veel glans en Led verlichting.
Wil je Harvey Nichols bezoeken? 109-125 Knightsbridge, pak de Picadilly underground line naar Knightsbridge. Het warenhuis ligt hier vlakbij.

4. Fortnum & Mason kerstetalage

Fortnum & Mason is ‘Making Christmas Merrier’ since 1707. Hun flagshipstore op Picadilly is absoluut een bezoekje waard! Dit warenhuis is enorm toegewijd aan het op de markt brengen van het beste eten ter wereld. Hun kerstetalages in het van zichzelf al prachtige pand zijn letterlijk om van te smullen.
Wil je Fortnum & Mason bezoeken? 181 Piccadilly, pak de Bakerloo of Piccadilly underground line naar Picadilly Cirus en loop Piccadilly in.

5. Selfridges kerstetalage

Selfridges was in oktober 2015 ‘s werelds eerste winkel die haar 12 ramen tellende kerstetalage onthulde. Het thema dit jaar is de zodiak (een ongeveer 20 graden brede zone aan de hemelbol waarbinnen de schijnbare banen van de zon, de maan en de planeten verlopen). Believe it or not, maar het creatieve team van Selfridges is in september 2014 (nog voordat de kerstetalage van 2014 werd onthult) begonnen met het plannen en creëren van de kerstetalage van 2015.
Wil je Selfridges bezoeken? 400 Oxford Street, pak de Central of Jubilee underground line en loop Oxford Street in. 

Naast deze top 5 zijn er uiteraard nog veel meer mooie kerstetalages te vinden bij o.a. John Lewis Peter Jones, Liberty, Mulberry en Pierre Marcolini. Ook deze zijn een bezoekje waard! Heb jij favoriete kerstetalages in Londen? Laat het ons weten, we zijn benieuwd!

 


 • Marit says:

  De etalage van Choccywoccydoodah bij Carnaby Street is fantastisch. Wat zij met chocolade kunnen is ongelooflijk! 30-32 Foubert’s Pl, London W1F 7PS, Verenigd Koninkrijk

 • Jake says:

  Hey, leuke blog. Altijd leuk om artikele van andere kerstjagers te lezen. Ik heb voor kerst-getinte artikelen de naam kerstjagers bedacht, omdat de schrijver dingen op verschillende plaatsen bij elkaar zoekt haha. Ik heb al vele kerstlijstjes gezien, maar de Mooiste Etalages, die heb ik nog nooit gezien!

  Jake

 • lean says:

  love the Hamleys etage