Deze baan heeft de strategie van een Schaakspel

Engeland | 1 reactie

Ron Gerlach heeft gewerkt op verschillende posities binnen de Stena Line groep. Hij heeft gewerkt in Glasgow maar ook in Korea. Sinds 2015 werkt hij als Trade director voor Stena Line Duitsland. Het is een baan die in veel opzichten vergelijkbaar is met de rol van een schaak-speler.

Even voorstellen:

Naam: Ron Gerlach
Opleiding: Scheepsarchitect
Werkt als: Trade Director Duitsland
In dienst bij Stena Line sinds: 2015

Ron heeft een speciale binding met ferry’s, het is erg bijzonder hoe ze markten en mensen met elkaar verbinden elke dag. “De scheepvaart maakt een deel uit van het grote vrachtvervoer wat veiligheid, punctualiteit en passagiers omvat welke leven, eten en zich vermaken aan boord. De industrie heeft zo veel diverse componenten.”


Loopbaan bij Stena Line

Ron werkt sinds 2003 bij Stena. Hij is begonnen in de technische sector waar hij onder meer in Glasgow en Zuid-Korea was gevestigd. Daarna verlegde hij zijn focus naar Ship Management en tegenwoordig is hij voornamelijk bezig met commerciële zaken in de functie van trade director voor Stena Line Duitsland.

“Het betekent dat ik Stena Line’s lokale vertegenwoordiger ben in een commerciële context. Ik ben verantwoordelijk voor het grote plaatje, dat wil zeggen, alles wat te maken heeft met kosten en opbrengsten tot duurzaamheid in havens, evenals de belangen van Stena Line ten opzichte van de politiek, lokale overheden en gemeenschappen. In de afgelopen paar jaar is het functieprofiel veranderd en aangepast aan wat het vandaag is geworden, met volledige commerciële verantwoordelijkheid voor het regionale bedrijfsleven. De taak lijkt een beetje op een schaakspel – anticiperen op de volgende zet van de concurrentie, durven te veranderen én om altijd een stap voor te blijven. Tot nu toe is het erg leuk – maar ook uitdagend en veeleisend – om onze manier van werken te helpen vormgeven en het bedrijf in een snel veranderende industrie in goede banen te leiden. ”

”The Stena spirit“

De bedrijfscultuur van de Stena groep staat voor professionaliteit, zorg en betrokkenheid. Dat is iets waar Ron het volledig mee eens is.

“Stena Line is een particulier bedrijf met een langer termijn perspectief. Medewerkers kunnen hun eigen ideeën bijdragen en daar de verantwoordelijkheid voor nemen. Het persoonlijk leiderschap zet het bedrijf onder de aandacht en de medewerkers worden zeer gewaardeerd. We hebben een leidende positie in de sector en zitten midden in een  veranderprogramma, dat geweldige kansen biedt voor diegenen die willen werken en een carrière willen nastreven binnen Stena Line of de Stena Group, “zegt hij.

En de laatste tip: Bekijk onze vacatures.


  • Mooi dat iemand zo over zijn bedrijf praat,
    Passie en verbondenheid met het bedrijf zijn volgens mij de succes motor achter een goed draaiende onderneming.