Africa Mercy van Mercy Ships in de haven

Een drijvend ziekenhuis!

Engeland | 2 reacties

Sinds de oprichting in 1978 heeft Mercy Ships meer dan 2,5 miljoen mensen geholpen in meer dan 70 landen. De bemanning bestaat uit meer dan 400 vrijwilligers uit zo’n 40 verschillende landen, waaronder chirurgen, verpleegsters, technici, marine en vele andere professionals. Gemiddeld 1.000 vrijwilligers per jaar betalen hun eigen onkosten om diegene te helpen die veilige chirurgische expertise en gezondheidszorg nodig hebben. We hebben besloten een langdurig partnerschap met Mercy Ships aan te gaan om meer bekendheid en betrokkenheid te creëren voor deze liefdadigheidsorganisatie en het vrijwilligerswerk te bevorderen, zowel intern als onder onze reizigers en partners.

Wist je dat we in Europa gemiddeld 3,5 dokters per 1.000 inwoners hebben? In sommige delen van Afrika is dat nummer 0,2 dokter per 1.000 inwoners. Zoals je je kan voorstellen, betekent dit dat veel mensen nooit de hulp krijgen die ze nodig hebben. Dit was iets dat Mercy Ships wilde veranderen. “We zijn geschokt en benauwd als we de verwoesting en het aantal verloren levens zien na een natuurramp. Maar er is elke dag een tsunami van sterfgevallen in West-Afrika. Mensen leven in angst, hopeloosheid en wanhoop, maar ons mandaat in Mercy Ships is om die levens te transformeren met hoop en genezing. “– Don Stephens, voorzitter / oprichter van Mercy Ships.

Waarom een ​​drijvend ziekenhuis?

Mercy Ships vaart per schip direct naar enkele van de armste mensen van de wereld om levensreddende medische zorg te leveren en veilige faciliteiten te bieden om ze te behandelen. Een groot aantal van de armste mensen ter wereld leeft binnen twee uur van een havenstad, zodat een schip die in een haven komt, eigenlijk zeer dichtbij arme mensen komt die anders geen toegang hebben tot medische hulp.

Mercy Ships wordt geleverd met een volledig uitgerust en state-of-the-art ziekenhuis dat voor een tijdje zowel als opleidingsplatform voor de eigen chirurgen, verpleegkundigen en gezondheidswerkers van de het land waar aangemeerd serveert, maar ook levensveranderende chirurgie geeft aan duizenden. Het ziekenhuis is op een manier een uitbreiding van de beste gezondheidszorg die de westerse wereldnaties kunnen hebben.

Aan boord van het schip heeft de gehele bemanning veiligheid, zijn ze voorzien van goede een accommodatie en heerlijk eten. Mercy Ships streeft ernaar om het beste werk te doen en om dat te doen moet onze bemanning, artsen, verpleegkundigen en alle anderen goed kunnen eten en slapen en in een veilige omgeving staan om hun werk te kunnen doen. De schepen voorzien hierin.

Mercy Ships + Stena Line = true

Pascal Andréasson van Mercy Ships en Niclas Mårtensson van Stena Line

Pascal Andréasson van Mercy Ships en Niclas Mårtensson van Stena Line

Eind januari bezocht Niclas Mårtensson, CEO van Stena Line, de 16.000 ton Africa Mercy, die momenteel in Cotonou Benin is aangemeerd, om het werk aan boord te zien. Dit Mercy Ship is een voormalig Scandinavische trein-ferry die is omgebouwd tot een ziekenhuisschip met vijf operatieruimtes. Het schip verblijft tien maanden achtereen in diverse Afrikaanse havensteden om hulp te bieden.

“Na Africa Mercy te hebben bezocht, ben ik echt onder de indruk geraakt van het verschil dat Mercy Ships biedt aan degenen die het het meest nodig hebben. Stena Line heeft nogal wat dingen gemeen met Mercy Ships en hun werk gaat ons aan het hart, daarom willen we hen ondersteunen in hun belangrijke werk”, zegt Niclas Mårtensson, CEO Stena Line.

Aandacht voor Mercy Ships op Stena Line schepen

In 2017 zal Stena Line Mercy Ships onder de aandacht brengen op haar ferry’s in heel Europa en andere manieren ontwikkelen om het bewustzijn van deze zeemissie te vergroten. Een eerste campagne om de aandacht voor deze liefdadigheid te verhogen begon op 14 februari op Valentijnsdag. Er zullen nog meer campagnes worden opgezet en de mogelijkheid tot het doen van een donatie voor Mercy Ships zal gedurende het jaar plaatsvinden.

“Voor ons is duurzaamheid meer dan milieu-initiatieven. Het partnerschap met Mercy Ships is een belangrijk onderdeel van dit en het stelt ons in staat om al onze medewerkers, klanten en partners te betrekken om een ​​verschil te maken. Via onze schepen en social media kanalen kunnen we bijvoorbeeld zo’n 10 miljoen mensen bereiken met informatie over Mercy Ships en we zijn momenteel een programma aan het opzetten om medewerkers te sponsoren die als vrijwilligers aan boord van Mercy schepen willen werken”, zegt Niclas Mårtensson.

Stena Line start eveneens een programma voor haar medewerkers die graag vrijwilligerswerk willen doen op Mercy Ship schepen en een programma voor haar passagiers om een bijdrage te leveren tijdens hun reis met Stena Line. Als je meer wilt weten, lees dan ook onze website of ons persbericht.

 

Tags:

 • Annemieke Treur says:

  Goede morgen ,

  Een vraagje ? zou U wat folders willen opsturen van Mercy chips.
  Wij willen namelijk een bus voor jullie klaarzetten op onze 40 jarige bruiloft
  Cadeaus willen wij niet maar willen graag de giften aan jullie doneren.
  En willen wat informatie neerleggen zodat mensen zien wat Mercy chips allemaal doet!

  Alvast vriendelijk dank!
  Gr Annemieke

  • Stena Line Travel Team says:

   Beste Annemieke,
   IK vind het een heel mooi initiatief. Helaas kan ik je niet helpen. Sinds januari 2021 is de samenwerking van Mercy ships door Stena Line na 3 jaar opgezegd.
   De organisatie zelf heeft wel een Nederlandse website waar u informatie kunt vinden over donaties etc. https://www.mercyships.nl/contact/
   Misschien dat u daar ook folders kunt opvragen.

   Groeten,
   Nicoline