Kapitein Kenneth

Een echte kapitein die gek is op Kerstmis

Engeland | Geen reacties

Het was tijdens het schieten voor ons loyaliteitsprogramma Extra dat wij hem ontdekten. Kapitein Kenneth. Hij is niet alleen een echte kapitein, maar nu ook model en filmster! In het dagelijks leven, wanneer hij niet voor onze marketing afdeling werkt, is hij kapitein van de Stena Danica. Zijn interesse in zeilen begon al toen hij jong was. Op ons blog vertelt hij over zijn tijd op zee en waarom Kerstmis zijn favoriete vakantie is… 

Al op vroege leeftijd besloot ik op kapitein te worden. Ik werd lid van de jonge welpen en daarna van de Sea Scouts. Na vier jaar op schepen over de hele wereld te hebben gewerkt ben ik in 1975 in de ferry branche begonnen. Het idee was als zomerbaan zodat ik alleen tijdens de zomer thuis zou zijn. Ik werk hier echter nog steeds, een zomer die nog steeds voortduurt zullen we maar zeggen…

Stena Line

Bij Stena Line heb ik gewerkt aan boord van een aantal ferry’s. De laatste drie zijn de Stena Nautica, Stena Saga en Stena Danica. Mijn eerste contact met Stena Line was in 1972, toen ik als onderdeel van mijn opleiding aan de Barken Viking matroos school, een semester aan boord van de voormalige Stena Danica werkte. Ik begon in de keuken met de afwas en werkte daarna in de bar om de obers te helpen.

Ik ben betrokken bij diverse clubs en verenigingen, waaronder de Skåre Boat Club waar ik voorzitter ben en de Zweedse Kenneth club waarvan ik 22 jaar lid ben geweest. Werken met mensen en doen wat ik kan om op een positieve manier bij te dragen is altijd belangrijk geweest voor mij. Net als het ontmoeten van onze passagiers bijvoorbeeld.

Een bijzondere ontmoeting

Een van die ontmoetingen was heel speciaal voor mij. De laatste personenauto die aan boord kwam had een klein incident met een vrachtwagen. De truck wiegde vanwege het slechte weer en de koplampen van de personenauto waren hierdoor kapot. Dit werd in de ochtend bij aankomst ontdekt. Een bemanningslid vroeg de chauffeur om op de kade te wachten met zijn vrachtwagen zodat we er iemand op af konden sturen. Die persoon was ik, in mijn toenmalige functie als First Officer. Ik kreeg het telefoontje over de beschadigde auto, haalde de benodigde formulieren en liep naar de auto en chauffeur. Een niet zo geweldige manier om je dag te beginnen dacht ik nog. Bij aankomst zei ik direct “Dit is niet goed”, waarop de chauffeur zei: “O, het is gewoon een auto”.

Alles werd netjes opgelost en ik bood ze een ontbijt aan, terwijl het personeel op de kade in Grenaa voor hen regelde dat de koplamp in een werkplaats werd gerepareerd. Ik stelde aan de bestuurder, samen met haar moeder en zoontje voor dat ze bij thuiskomst even contact moesten opnemen zodat ik een bezoekje aan de brug en een kleine snack voor hen kon organiseren. De bestuurder van de auto (Christina) nam contact op en om een lang verhaal kort te maken zijn we nu een aantal jaar getrouwd en ik heb haar zoon Jesper geadopteerd. Dus ja, Stena Line zorgt voor haar passagiers, haha!

Kerstmis op zee vieren

Kapitein Kenneth kerstbomen

Weekends en feestdagen zijn leuk, zelfs voor degenen onder ons die op zee werken en weg zijn van huis. Er is wel iets heel bijzonders rondom Kerstmis. Mensen zijn over het algemeen net wat vriendelijker dan normaal en wat zorgzamer. Ik ben zelf bijvoorbeeld dol het geven van geschenken aan kinderen. Het is zo geweldig om de vreugde in hun ogen te zien wanneer ze hun cadeautjes ontvangen.

Kerstmis is belangrijk voor mij, dus ik hou van het op voorhand plannen en regelen. Een traditie is bijvoorbeeld de bereiding van de ham voor kerstavond. Dat is een ham die we al in het voorjaar bestellen bij de biologische boerderij Ängavallen in Vellinge. Ik wil de tradities in stand houden, vooral als het om Kerstmis gaat. Er is altijd zoveel te doen tot kerstavond en nog steeds erg leuk om mensen enthousiast te zien worden. Wanneer de kerstdrukte voorbij is, is het leuk om de kerstvrede uit te dragen en tijd met de familie door te brengen.

Natuurlijk wil ik Kenneth bedanken dat hij zijn verhaal met ons wilde delen. Wist jij, net als Kenneth, altijd al wat je later wilde worden? En wat is jouw favoriete tijd van het jaar? Ik ben benieuwd!