Een goed glas wijn uit Engeland

Engeland | Geen reacties

Bij Engeland denk je wellicht niet direct aan een goed glas wijn en dat is eigenlijk onterecht. Want al meer dan 200 nieuwe wijnvelden zijn er in de afgelopen jaren geopend en in 2014 werd er een recordoogst gehaald aan bruikbare druiven. Engelse wijnhuizen worden steeds meer erkend en winnen regelmatig internationale prijzen…

De champagnes van Engeland! Lees ook: De champagnes van Engeland! >>

 

Champagne uit Engeland?

Vooral de Engelse ‘sparkling wine’ doet niet onder voor Champagne. Tijdens een onlangs uitgevoerde blinde test in Parijs werd een fles uit West-Sussex verkozen boven een fles uit de Franse Champagne streek. Kortom des temeer reden om de wijnhuizen eens zelf te bezoeken. Ik heb er zelf al een aantal bezocht niet alleen om de wijn te drinken maar vooral om de prachtige omgeving te zien en de sfeer te proeven.

Een aantal van onze favoriete adresjes:

1. Camel Valley in Cornwall

Een wijnhuis sinds 1989 gerund door dezelfde familie en hebben al meerdere internationale prijzen gewonnen. Ze leveren ook hun sparkling wine aan de restaurants van top-kok Rick Stein en ook aan luxe warenhuis Fortnum & Mason. Als je hier bent, moet je zeker de Cornwall Brut proberen, of ga mee op een tour door het wijnhuis.

2. Chapel Down in Kent

Dichtbij het prachtige Tenterden ligt Chapel Down dat een van Engelands grootste wijn producenten is. Dit wijnhuis levert aan Gordon Ramsay en Jamie Oliver. Geniet hier van een lekker glas rosé, zoals de Rose Brut die tijdens het huwelijk van William en Kate werd geschonken.

3. Nyetimber in West Sussex

Dit is het grootse wijnveld van Groot-Brittannië en ideaal gelegen. Verborgen van de kustwinden heeft het wel het ideale klimaat om de druiven te laten rijpen. Dit is het wijnhuis waar je de prijswinnende Engelse Sparkling wine kunt proeven. Ze doen hier ook dagelijks rondleidingen en geven wijnproeverijen. De 2010 Classic Cuvee is de aanrader om te proeven.