Photo Credit: Suzanne Scheumann; Patients, care givers, medical crew, and day crew on Deck 7; Plastics and maxillofacial patients;

Een levensveranderende bijdrage!

Engeland | Geen reacties

In januari heeft onze CEO Niclas Mårtensson de gelegenheid gehad om het Mercy Ships ziekenhuisschip Africa Mercy te bezoeken in een van de armste landen ter wereld, Cotonou, Benin in West-Afrika. Mercy Ships heeft inmiddels al 589 havens bezocht en 2,5 miljoen mensen geholpen, zo maken zij het verschil. Hier deelt hij zijn gedachten over zijn bezoek, het werk Mercy Ships en onze partnerschap.

“Het duurde niet lang voordat ik besefte dat wat Mercy Ships doet, een levensveranderende bijdrage is. In Cotonou is er een acuut tekort aan gezondheidszorg met slechts één dokter voor alle 17.000 inwoners. Een. Voor. Alle. 17.000. Het is moeilijk om de omvang van het probleem voor te stellen als je het niet met je eigen ogen hebt gezien en als je gelukkig bent geboren in een land waar medische zorg vanzelfsprekend kan worden genoemd. In Benin zijn er mensen die nooit echte tandheelkundige of gezondheidszorg hebben ontvangen. Bepaalde verwondingen en ziekten komen hier meer voor, omdat er minder artsen zijn die bijvoorbeeld een C-sectie kunnen uitvoeren.

Mercy Ships maakt het verschil

Het probleem met armoede en gebrek aan medische zorg in Benin is veel slechter dan ik me zou kunnen voorstellen. Tijdens mijn bezoek aan Africa Mercy heb ik niet alleen de patiënten en de bemanning van vrijwilligers ontmoet, ik heb ook de werking van de organisatie gezien en was getuige van het enorme verschil dat de inzet en kennis van de vrijwilligers voor deze mensen maakt. Om te zien hoe Mercy Ships een klein kind in een van de armste landen van de wereld kan helpen, dankzij geavanceerde chirurgie en onvermoeide vrijwilligers – maakte een enorme indruk op mij en was iets waardoor ik mij nederig voelde.

Als CEO van een groot bedrijf als Stena Line ben ik trots om het belangrijke werk van Mercy Ships te ondersteunen en ik zie verschillende gebieden waar we kunnen bijdragen. Stena Line’s technische expertise en schaalvoordelen kunnen Mercy Ships bijvoorbeeld helpen om meer tijd en kapitaal te krijgen voor hun patiënten. We zullen daarom een ​​intern vrijwilligersprogramma lanceren waar onze medewerkers zich voor kunnen inschrijven om zodoende gedurende een paar maanden vrijwilliger te kunnen zijn voor Mercy Ships. We zullen ook een campagne lanceren voor al onze klanten die met ons reizen, waar een donatie kan worden gemaakt voor elke koffie die u koopt. Het kost niet veel om bij te dragen aan het veranderen van het leven van een ander, waardoor iemand kan wandelen, praten of zien. Zie hier wat groot verschil een kleine donatie kan doen:

Niclas Mårtensson
CEO Stena Line

Over Mercy Ships

Mercy Ships biedt gratis gezondheidszorg en training aan de allerarmsten ter wereld en helpt landen door educatie bij het opbouwen van hun eigen, duurzame gezondheidszorg. Mercy Ships is opgericht in 1978 en heeft meer dan 2,5 miljoen mensen geholpen in meer dan 70 landen. De bemanning bestaat uit meer dan 400 vrijwilligers uit zo’n 40 verschillende landen, waaronder chirurgen, verpleegsters, technici, marine en vele andere professionals. De meest voorkomende aandoeningen die behandeld worden door Mercy Ships is een gespleten lip of open gehemelte, gezichtsafwijkingen en tumoren, brandwonden, vergroeide benen, staar en blinde darmontstekingen.

Tags: