Stel bij Alcock Tarn

Een onvergetelijke Britse roadtrip

Engeland | 1 reactie

Even de boel de boel laten, er op uit en genieten van de natuur. Buiten een rijke cultuur bieden Engeland en Wales volop mogelijkheden om buiten actief te zijn.
Hier geven we je alvast wat tips, zodat je, zodra het weer kan, snel jouw droomreis kunt samenstellen.

Bezoek de mooiste natuurgebieden

Het landschap in Groot-Brittannië is divers en een aaneenschakeling van hoogtepunten: stranden, glooiende heuvellandschappen, bergen en grote meren en lege vlaktes. Gelukkig zijn de Britten trots en zuinig op al dat moois. Wist je dat de eerste Nationale Parken al in 1951 werden opgericht? Naast 15 nationale parken zijn er maar liefst 46 ‘areas of outstanding natural beauty’, schitterende landschappen waarvan sommigen zo uniek zijn dat ze zelfs op de Unesco-werelderfgoedlijst staan. Een prachtig voorbeeld hiervan is het gebied ‘The Broads’ in Oost-Engeland, een waterrijk landschap waar je heerlijk kunt varen, wandelen en fietsen.

Er is er altijd wel één in de buurt van jouw vakantiebestemming te vinden.

Onderweg genieten

Ook onderweg naar je bestemming kun je behoorlijk verliefd worden op het landschap. Als je kiest voor onze tips voor fantastische routes door Groot-Brittannië of de 5 beste motorroutes in Groot-Brittannië ontdek je gegarandeerd de mooiste plekjes.

Er op uit

Gezin aan het wandelen
Wandelen en fietsen in Engeland en Wales is een feestje: een dicht netwerk van goed onderhouden voetpaden voert je naar de mooiste plekjes.
Wie graag wandelt moet beslist eens kijken op de website van National Trails. Daar kun je diverse kaarten voor je mobiel downloaden, bijvoorbeeld het Norfolk Coast Path dat de kust van East Anglia volgt of een wandeling door het schilderachtige landschap van de Dedham Vale dat ook wel Constable country wordt genoemd.
Een aanrader voor Wales zijn de wandelroutes langs legendarische plaatsen op de website van National Trust.
Fietsers vinden hun perfecte route op de site van Sustrans, die het Nationale Fiets Netwerk onderhoudt. Ze bieden bijvoorbeeld speciale routes die goed met kinderen te doen zijn.
Voor doorgewinterde mountainbikers die van spectaculaire afdalingen houden is Wales een waar Mekka.

Veilig op reis

Natuurlijk helpen we je graag om je droomreis zo goed mogelijk te beginnen. De overtochten met Stena Line van Hoek van Holland naar Harwich voldoen aan de meest strikte veiligheidseisen. Je stapt of rijdt met een gerust hart bij ons aan boord en geniet van een comfortabele overtocht met veel ruimte en frisse lucht.
Twijfel je over je reisdatum? Ook dat is geen probleem: met een flexi-ticket kun je je reisdatum tot 24 uur voor vertrek nog aanpassen zonder extra wijzigingskosten. Je betaalt alleen –indien van toepassing – het verschil in tarief.


  • Peter Mense says:

    Een ervaring uit het verleden heeft bij mij een totaal ander beeld opgeleverd.
    Smerige stoelen, zoeken naar een zitplaats, gebrekkige service.
    Nu veel ruimte en frisse lucht ?