Stenpiren Goteborg. Photo: Nils Olof Sjödén

Een virtueel bezoekje aan Göteborg

Engeland | Geen reacties

Reisvoorpret is het halve werk. In gedachten alvast een reisje naar Zweden maken? Dan ben je bij ons aan het goede adres. We hebben een aantal leuke tips verzameld waarmee je thuis op de bank kunt genieten van Göteborg! Laat die Zweedse zomer maar komen… 

Dwalen door de binnenstad

Een stadswandeling door het gezellige stadshart van Göteborg is zeker een aanrader. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Met deze sites waan je je midden in de binnenstad:

 

Een bezoekje aan het museum

Göteborgs Konstmusem entree

Het aanbod aan musea in Göteborg is groot en voor elk wat wils. En het goede nieuws is: de meeste tonen hun collectie ook online.

 

Een lust voor het oor

Opera van Göteborg. Copyright Jorma Valkonen - Göteborg & Co

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart ophalen op de site van het Konserthuset (concertgebouw). Maak een wandeling door dit markante gebouw dat de thuisbasis is van het Göteborg Symfonie Orkest en beluister een van hun prachtige concerten.

Ook op de site van het operagebouw, Göteborgs Operan kun je filmpjes en voorstellingen bekijken.

Aan boord van de ferry

Stena Germanica vaart op methanol - als 's werelds eerste ferry ooit!

Je begint je vakantie natuurlijk met een comfortabele overtocht aan boord van één van de Stena Line ferry’s naar Göteborg. Maak een virtuele rondleiding aan boord en bekijk de hutten en de faciliteiten.