Beeld Queen Victoria bij Kensington Palace

Engeland viert 200 jaar Koningin Victoria

Engeland | Geen reacties

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat koningin Victoria in 1819 werd geboren. Gedurende haar regeerperiode van 63 jaar maakte Groot-Brittannië grote veranderingen door. Op deze plaatsen kun je speciale activiteiten verwachten en genieten van de pracht van het Britse koningshuis. 

Buckingham Palace Lees ook: Buckingham Palace >>

Kensington Palace

Een bezoekje aan de geboorteplaats van Victoria, Kensington Palace is dit jaar een must. Vanaf 24 mei, haar geboortedag tot einde van het jaar opent een tentoonstelling over haar leven: Victoria Revealed. Je krijgt een bijzonder kijkje in het leven van Victoria en Albert door veel persoonlijke documenten zoals het plakboek van haar Duitse gouvernante Barones Lutz, documenten en kleding die nooit eerder werden tentoongesteld. Topstukken zijn enkele tiara’s uit de collectie van haar kleindochter prinses Louise, waaronder haar parure van smaragd en diamanten (tiara, halsketting, oorbellen en broche) die Prins Albert voor haar liet maken.

Bezoek buiten ook het monument in Kensington Gardens dat zij ter ere van Prins Albert na diens overlijden in 1861 liet oprichten.

Buckingham Palace

Buckingham Palace in Londen

Koningin Victoria was de eerste monarch die Buckingham Palace bewoonde. Van 20 juli tot en met 29 is het paleis weer te bezichtigen voor het publiek. De tentoonstelling Queen Victoria’s Palace toont hoe de koningin samen met Prins Albert het paleis ombouwde tot een werkpaleis en een symbool van het Britse koningshuis. Tijdens haar regeerperiode gaf ze drie magnifieke gekostumeerde bals waarvan de originelen te bewonderen zijn. Ben je toch bij Buckingham Palace, dan pak je natuurlijk ook de Change of the Guards mee!

Buiten het paleis zie je natuurlijk het wit marmeren monument (bijgenaamd The Wedding Cake) dat werd gebouwd ter gelegenheid van haar overlijden in 1901.

Windsor Castle

Windsor Castle - © Douglas Harding

Vanuit Paddington Station is het een half uurtje met de trein naar Windsor. In Windsor Castle verbleef Koningin Victoria een deel van het jaar. De Staatsvertekken werden door haar al in 1845 opengesteld voor het publiek. Hier vind je duizenden objecten en kunst die gedurende haar regering werden verzameld. Daarom is het zeker de moeite waard dit kasteel te bezoeken.

Zowel Koningin Victoria als Prins Albert liggen in een apart gebouw op het terrein van het kasteel, Frogmore House, begraven. Het mausoleum is echter niet open voor het publiek.

Reizen als een vorst

Wie wil er nou niet als een vorst naar Engeland reizen? Maak van je trip naar Engeland een ware beleving door met de ferry van Stena Line te reizen! Eenmaal aan boord begint je vakantie direct… Je zet je bagage in je comfortabele hut en kunt een drankje doen met onbeperkt uitzicht op zee, of zelfs dineren met zeezicht! Mocht je even iets anders willen zien dan pak je een filmpje mee in de bioscoop of haal je een frisse neus op het buitendek. Hoe dan ook, jouw vakantie begint al aan boord!