Meisje in de trein

Ferry & trein: ontspannen op reis naar Engeland!

Engeland | Geen reacties

Op zoek naar de gemakkelijkste manier om een weekendje weg te gaan naar Londen of East Anglia in Engeland? Zoek dan niet verder! Onze Minicruise (ferry & trein combinatie) biedt een stad-naar-stad verbinding tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met reizen vanaf elk NS-station in Nederland naar onze ferry en vanaf het station Harwich International Port naar Elk Greater Anglia station in Groot-Brittannië. Dit betekent dat jouw weekendje weg naar Londen, Norwich, Cambridge, Colchester, Ipswich en andere steden nog nooit zo gemakkelijk was. Met twee afvaarten per dag bieden onze ferry’s van Hoek van Holland naar Harwich altijd een verbinding die past bij jouw reisvoorkeuren. Hieronder een paar redenen om voor onze Minicruise te kiezen…

Van Stad naar Stad

Treinen op het spoor bij zonsondergang

Zoek jij naar een lang weekend weg waarbij je zo min mogelijk vakantiedagen hoeft te gebruiken? Dan is ferry & trein naar Engeland de perfecte oplossing! Werk de gehele vrijdag gewoon zonder een vrije dag op te nemen. Reis vervolgens (vanuit de stad van jouw keuze via het NS-station) rustig richting Hoek van Holland met de trein (of eigen vervoer). Vanaf 19.00 uur stap je aan boord van onze ferry en kun je jouw weekend beginnen met een heerlijk diner. Natuurlijk is het mogelijk om nog wat aanbiedingen in onze shop te kopen en de nieuwste bioscoopfilm te kijken, voordat je een laatste afzakkertje in de bar doet.

Na een heerlijke nachtrust in je eigen hut kom je ‘s ochtends uitgerust aan in Harwich. Eenmaal van de ferry loop je het perron van het treinstation Harwich International Port op en kun je naar Elk Greater Anglia-station naar keuze reizen, waaronder Cambridge, Colchester, Ipswich, Norwich maar ook Londen. Vergeet niet zelf te controleren wanneer de trein terug gaat, om te voorkomen dat je de aansluiting met de ferry voor de terugreis naar Nederland mist.

Reis met comfort

Familie in hut Stena Line

Reizen met de ferry is vele malen comfortabeler dan met het vliegtuig – niemand zal tegen de rug van je stoel schoppen of jouw armleuning gebruiken. Met een apart dek voor passagiersfaciliteiten, zijn er genoeg mogelijkheden om je benen te strekken wanneer je aan boord bent. Je weet ook zeker dat je aan je (nacht)rust komt. Er is een ruime keuze aan comfortabele hutten met eigen badkamer die kunnen worden geboekt voor zowel dag- als nachtafvaarten. Een van de pluspunten van het reizen met de nachtferry is, dat je de kosten van een duur stadshotel uitspaart.

Je vakantie begint zodra je aan boord stapt. Zo begin je stressvrij aan jouw weekendje weg!

Dat brengt ons bij… luchthavenstress vermijden

De luchthavenervaring kan erg stressvol zijn. Reizen per vliegtuig lijken een snelle optie, maar tel je daarbij op dat je ver vóór aanvang van de vliegreis op de luchthaven aanwezig dient te zijn en moet wachten in lange wachtrijen bij de beveiliging en paspoortcontrole, dan duurt het vliegen naar Groot-Brittannië al veel langer dan je zou verwachten.

Vliegen brengt ook de eindeloze stress van bagagebeperkingen met zich mee. Als je met de ferry reist, kun je zoveel meenemen als je wilt. Er zijn geen bagagebeperkingen, wat de druk van het inpakken van de koffer aanzienlijk vermindert.

Vaar met Stena Line en ervaar een duurzame reis

Stena Britannica op zee

Een voordeel van reizen naar Engeland via ferry en trein is dat vakantiegangers overbelaste terminals en populaire tijdslots voor vluchten met hogere kosten kunnen vermijden.

Wij bij Stena Line proberen onze milieuprestaties voortdurend te verbeteren, inclusief het trainen van onze kapiteins in duurzaam varen. Zo introduceerde we samen met de Port of Rotterdam als eerste in Nederland walstroom (waardoor tijdens de periode dat de schepen afgemeerd liggen aan de kade, de generatoren die aan boord worden gebruikt voor het opwekken van stroom, worden afgezet wat onze uitstoot verminderd). Aan boord hebben we het gebruik van plastic (zakken) verminderd, zijn we overgeschakeld naar 100% regenwoud alliantie gecertificeerde koffiekopjes en ontwikkelen we zelfs oplossingen om op batterijvoeding te varen. Lees hier over onze duurzaamheidsreis.

Ervaar het comfort en de vrijheid

Begint het al te kriebelen? Samen heerlijk op het buitendek met een koffie naar de zonsondergang turen en vervolgens heerlijk dineren aan boord. Kies voor onze relaxte manier van reizen en laat je aan boord verwennen door alle faciliteiten. Wat ons betreft: alvast welkom aan boord!