Filmlocaties in Londen

Engeland | Geen reacties

Filmlocaties zijn er in Londen genoeg. Of beter gezegd, de kans dat je door een oude filmset loopt is in Londen aanzienlijk! Ook dit jaar komen er weer nieuwe filmlocaties in Londen bij op de inmiddels al lange lijst, waaronder die van London Has Fallen. Het vervolg op de film Olympus Has Fallen is namelijk in Londen opgenomen op wel heel veel bekende plaatsen! We hebben een top 5 voor je gemaakt.

In de film London Has Fallen komt een groot aantal toeristische attracties uit Londen voor die je gezien moet hebben tijdens jouw bezoek aan Londen. Sommige van deze attracties en bezienswaardigheden zijn zo bekend, dat je die sowieso wil zien tijdens je bezoek! Ga je binnenkort naar Londen? Breng dan zeker een bezoekje aan deze filmlocaties uit de film Londen Has Fallen:

1. Tower Bridge

Tower-bridge-londen-filmlocatie

Wie kent de Tower Bridge niet? Gebouwd in 1894 verbind deze 44 meter hoge brug over de rivier de Theems de boroughs Tower Hamlets en Southwark. De naam dankt deze brug aan zijn ligging naast de Tower of London. Als je dan toch toeristische attracties bezoekt heb je hier gelijk twee vliegen in één klap. Een deel van de vloer in een van de hangbruggen is sinds 2014 vervangen door glazen panelen zodat je helemaal kunt zien wie er onder je over de brug rijden. Hoe leuk!

2. Big Ben

Je citytrip Londen is niet compleet als je de Big Ben niet hebt horen luiden. Deze eeuwenoude klok in de klokkentoren van het Palace of Westminster is met zijn 13,7 ton een van de zwaarste klokken ter wereld. De klok is in 1858 geïnstalleerd en de naam Big Ben dankt deze klok aan de politicus Benjamin Hall die de bouw van de toren accordeerde.

3. London Eye

London-eye-filmlocatie-eigen-foto

De London Eye, wie kent het niet? Dit reuzenrad werd in 1998 gebouwd, draait jaarlijks circa 6000 keer rond en is 135 meter hoog. Eenmaal in het reuzenrad heb je ongeveer 30 minuten lang een verbluffend uitzicht over Londen in één van de 32 gesloten capsules. Wist je trouwens dat het London Eye een Nederlands tintje heeft? Het ontwerp en fabricage van de velg en poten en de aandrijving en besturing zijn in Nederland ontwikkeld en gebouwd!

4. Palace of Westminster

Het Palace of Westminster, ook bekend onder de naam Houses of Parliament, is de zetel van het Britse parlement. Het oudste nu nog bestaande gebouw van het paleis is gebouwd rond 1097 Het paleis staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en huist o.a. het oudste nu nog bestaande gebouw wat dateert uit circa 1097.

5. Hyde Park

Hyde Park is misschien wel het bekendste park van Londen en is een van de Royal Parks of Londen, die eigendom zijn van de Britse koninklijke familie. Het park heeft een rechthoekige vorm en in 140 hectare groot. In het park vind je onder meer een meer (Serpentine Lake) en een herdenkingsfontein voor Prinses Diana.

Naast London Has Fallen zijn er de afgelopen jaren veel filmsets in Londen op bezoek geweest. Zo fungeerde verschillende Londen als filmlocatie in o.a. James Bond films als Skyfall en Spectre, Bridget Jones’s Diary, Notting Hill, Dark Knight Rises, Star Trek, Harry Potter, Paddington, Transformers, Da Vinci Code, Les Misérables, Sherlock Holmes, Mary Poppins en The King’s Speech. Dit is slechts een kleine greep uit de lange lijst aan filmsets die Londen hebben aangedaan. Ben je dus in Londen, kijk goed om je heen. Wie weet loop je zelf langs een filmset…

Meer filmlocaties bezoeken? De filmlocaties van Game of Thrones in Ierland zullen je versteld doen staan!