Londen telefooncel bij Big Ben

Fotolocatie tips in Londen van onze fans!

Engeland | Geen reacties

Gotta Love London! Deze fantastische stad heeft voor ieder wat wils, van jong tot oud. We vroegen onze fans op Facebook daarom welk van de vele iconen in Londen zij het liefste fotograferen. Hierbij de beste fotolocaties in Londen van onze Facebook-fans voor dé kiekjes die niet aan jouw Londense fotoalbum mogen ontbreken! Veel foto-plezier! 

Tower Bridge

Tower-bridge-londen-filmlocatie

De Tower Bridge over de Theems, wie kent hem niet? De in 1894 voltooide brug is misschien wel meeste gefotografeerde brug ter wereld! Je kunt hier eindeloos veel mooie foto’s maken vanuit veel verschillende hoeken. Wist je trouwens dat de 65 meter hoge Tower Bridge sinds 2014 in één van de hangbruggen een glazen vloer heeft van 11 meter lang? Zo kijk je boven uit de toren naar al het verkeer wat tussen jouw voeten door over de brug gaat. Daar zitten vast wat originele fotomomenten tussen…

Big Ben

big-ben-londen-closeup-clockwork

Big Ben is de bijnaam voor de grote klok van de 96 meter hoge klokkentoren die op het meest noordelijke uiteinde van het Paleis van Westminster in Londen staat. De toren werd opgeleverd in 1859 en is uitgegroeid tot een van de meest prominenten symbolen van Engeland. De grote klok in de sinds 2012 hernoemde Elisabeth Tower weegt 13.7 ton en heeft een diameter van 2,2 meter.

Skyline Londen (Primrosehill)

Londen Skyline vanaf Primrose Hill. Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

Londen Skyline vanaf Primrose Hill. Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

Primrose Hill is een 65 meter hoge heuvel gelegen aan de noordelijke kant van Regent’s Park in Londen. Bovenop de heuvel heb je een mooi uitzicht op de iconische skyline van Londen. Trek naar Primrose Hill de Londen skyline te fotograferen of voor een lekkere picknick. Neem zelf wat lekkers mee, want op de heuvel vind je verder alleen een niet overdekte fitnessruimte, toiletten en een speeltuin.

Buckingham Palace

© Pawel Libera

Buckingham Palace kan natuurlijk niet in jouw Londen fotoalbum ontbreken! De Londense residentie van de regerende monarch van Engeland is altijd een centraal punt voor het Britse volk in tijden van nationale vreugde geweest en is bekend vanwege de wisseling van de wacht. Het huidige Buckingham Palace is gebouwd in 1850 en heeft naast de grootste particuliere tuin in Londen een kleine 775 kamers. De staat kamers, die nog altijd gebruikt worden voor officiële staatsbezoeken zijn ieder het grootste deel van augustus en september open voor bezoekers.

Wisseling van de Wacht

2015-07-gratis-londen-cover-wisselingvandewacht

Als we het over Buckingham Palace en iconen of symbolen van Londen hebben, mag de wisseling van de wacht daar zeker niet bij ontbreken! Deze traditie bestaat al sinds 1660 en duurt ongeveer 45 minuten. De wisseling van de wacht in Londen vindt in de periode april t/m eind juli meestal dagelijks plaats om 11.30u. Wil je de wisseling van de wacht in de periode augustus t/m maart bekijken? Check dan onze wisseling van de wacht reistip voor meer informatie.

Harrods in kerstsfeer

Kerstshoppen in Londen: Harrods in kerstsfeer! Credit: Grant Pritchard

Kerstshoppen in Londen: Harrods in kerstsfeer! Credit: Visit Britain / Grant Pritchard

Harrods, gevestigd in Londen is ´s werelds meest bekende warenhuis. Dit in 1834 opgerichte warenhuis omvat 20.000 m² waarvan zo´n 90.000 m² winkelruimte verdeeld over 330 afdelingen. Het motto van Harrods is ´Omnia Omnibus Ubique´ wat Latijns is voor ´Alle dingen voor alle mensen, overal´. Dit motto maakt het warenhuis meer dan waar door haar uitgebreide aanbod en zeer diverse prijsklasse. Harrods staat wereldwijd bekend om haar kerstafdeling en prachtige kerstetalages tijdens het kerstshoppen in Londen.

Piccadilly Circus / Shaftesbury Avenue

Piccadilly Circus in Londen. Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

Piccadilly Circus in Londen. Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

Piccadilly Circus is gebouwd in 1819 en is een kruispunt in het Londense West End. Het kruispunt verbind de populaire winkelstraat Regent Street met Piccadilly. Piccadilly Circus is vooral bekend om haar video- en neonreclames die zijn gemonteerd op een hoekgebouw en het gelijknamige metrostation. Er valt hier genoeg te fotograferen daar Piccadilly Circus is omringd door toeristische attracties als Shaftesbury Memorial, Londen Paviljoen, Citerion Theatre, meerdere grote winkels en veel nachtclubs, restaurants en bars in de omgeving en het aangrenzende Soho.

Eekhoorns

Eekhoorns in Londen

In een eerder blogartikel hebben we de 10 beste plekken in Londen om eekhoorns te spotten al met jullie gedeeld. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de eekhoorns ook hier door onze Facebook fans werden aangeraden als iconen om op de foto vast te leggen. Op sommige plekken zijn de eekhoorns zo nieuwsgierig en tam dat ze heel dichtbij komen. Dat staat garant voor unieke foto’s!