Snowdonia

Groot-Brittannië vanaf het water!

Engeland | Geen reacties

Wist je dat je in Groot-Brittannië de prachtigste meren kan bezoeken? Denk maar aan de verborgen meren in de bergen van Snowdonia, Wales of de ‘lochs’ in Schotland. In Londen kan je natuurlijk van de beste attracties op het water genieten, een aanrader indien je zoveel mogelijk van Londen wil zien. Hieronder vind je alvast enkele tips!

Londen vanaf het water!

In Londen vind je talloze attracties op de Thames waar je kan genieten van een romantische avond – of zoek je liever het avontuur op?

Start je middag met de Thames Cruise met Afternoon Tea waar je onder het genot van een heerlijke traditionele Britse afternoon tea kan genieten van een prachtig uitzicht over de Thames. Zo zie je onder andere the Houses of Parliament en Tower Bridge vanaf het water in een moderne boot.

In de avond kun je kiezen voor de Thames Dinner Cruise, een romantische avond verzekerd! Wanneer het wat donker wordt en de prachtige gebouwen baden in een goud licht, gaat je tour van start. Je wordt eerst verwelkomd met een glaasje prosecco en daarna kun je van een verrukkelijk driegangenmenu genieten. Tenslotte kun je naar boven wandelen en enkele prachtige foto’s nemen van het uitzicht.

Wil je Londen op een avontuurlijke manier ontdekken? Kies dan voor de Thames Speedboat Tour! Wanneer je aan boord gaat van de RIBs start je missie langs de Thames. Tijdens de tour wordt er onder andere meer verteld over de geschiedenis van Londen en kan je ondertussen genieten van spannende James Bond muziek.

Engeland en Lake District

Ullswater

Tijdens je bezoek aan Engeland moet je zeker het prachtige Lake District gezien hebben. Met de Ullswater “Steamers” cruise vaar je tussen de hoge bergen, waaronder Helvellyn (de hoogste berg die wel 950m hoog is) en je ziet zelfs de narcissen die je in de werken van de beroemde poëet William Wordsworth terug vindt!

Bezoek ook zeker Wast Water tijdens je bezoek aan het Lake District. Dit prachtig meer is gelegen in Wasdale in het Lake District National Park. Dit meer wordt omgeven door de hoogste bergen in Engeland, zoals de Scafell Pike, Great Gable en Lingmell en behoort bovendien tot de National Trust.

Schotland en Loch Ness

Loch Ness

In Schotland kun je van fantastische tours genieten en de prachtigste “lochs” van dichtbij bekijken. Met de Loch Lomond en Stirling Castle Tour vertrek je vanuit Edinburgh en is je eerste foto stop bij Ben Lomond. Hier kun je van een korte wandeling genieten met een prachtig uitzicht over Loch Lomond. Daarna bezoek je de stad Aberfoyle in het Trossachs Nationaal Park. In de namiddag rijd je verder naar Stirling waar je het prachtige Stirling Castle kan bezoeken.

Het bekendste meer in Schotland is wellicht Loch Ness – ga je ook op zoek naar Nessie? Met de Loch ness Cruise kun je van een spectaculair uitzicht over het meer genieten en kom je bovendien meer te weten over de geschiedenis van Schotland. Bezoek de Scottish Highlands en geniet van een tour over het grootste meer in Schotland!

Wales en Snowdonia

Snowdonia

Lake Vyrnwy is een populaire plaats voor fietsers en wandelaars maar ook mensen die van de natuur houden. Dit meer is bovendien een ‘national nature reserve’, ‘Site of Special Scientific Interest’, ‘Special Protection Area’ én een ‘Special Area of Conservation’. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus!

In Snowdonia vind je talloze prachtige meren terug en deze locatie is geschikt indien je van diverse sport activiteiten wil genieten, zoals vissen of wandelen. In Snowdonia kan je bovendien surfen in een award-winnend park, Surf Snowdonia. In een lagoon van wel 300m kunnen beginners en surfers deelnemen aan diverse lessen. Doe je het liever rustig aan? Bezoek dan het labyrinth van koning Arthur! Het labyrinth avontuur start aan Corris Craft Center tussen Machynlleth en Dolgellau.

Tenslotte kan je in Blaenau Ffestiniog aan een echt avontuur beginnen! Met de Titan Ziplijn vlieg je met 30km/u over het prachtige landschap van Wales waardoor je van een prachtig landschap geniet! Je kunt hier ook nog aan andere activiteiten deelnemen, zoals de Safari Zip Line, Velocity Zip Line, de grotten van Zip World en trampoline springen in een grot bij Bounce Below.