Hamleys speelgoedwinkel Londen

Hamleys speelgoedwinkel

Engeland | Geen reacties

Je hebt speelgoedwinkels en je hebt Hamleys, de grondlegger van de speelgoedwinkels. Hamleys in Londen is de oudste speelgoedwinkel ter wereld en één van de meest bekende verkopers van speelgoed. Deze wereldberoemde speelgoedwinkel werd in 1760 opgericht en is met zijn 5,000 m2 de grootste ter wereld. Hamleys is een aanrader voor jong en oud!

5x bijzondere winkels voor kids in Londen Lees ook: 5x bijzondere winkels voor kids in Londen >>

De Hamleys speelgoedwinkel biedt een totaalervaring rondom speelgoed en vermaakt zowel jong als oud. Jaarlijks bezoeken meer dan 5 miljoen mensen de speelgoedwinkel op Regent Street in Londen, die als een van de grote toeristische attracties van Londen wordt gerekend.  Dit unieke en grootste speelgoedparadijs ter wereld huist meer dan 50.000 artikelen aan per etage gecategoriseerd speelgoed. Alle medewerkers van Hamleys zijn experts in de sector en helpen je graag verder. Bij Hamleys gaat alles net even anders dan in een gewone speelgoedwinkel, zo ben je zelfs in de gelegenheid om je eigen exclusieve teddybeer samen te stellen, hoe gaaf is dat?!

Geschiedenis

In 1760 werd Hamleys op High Holborn te Londen onder de naam “Noah’s Ark” opgericht door William Hamley. Hij droomde ervan de beste speelgoedwinkel ter wereld te openen. Tegen de tijd dat koningin Victoria in 1837 op de troon kwam, was Hamleys al een oriëntatiepunt in Londen waar gezinnen naartoe stroomden. De winkel verhuisde wegens succes in 1881 naar zijn huidige locatie op 188-196 Regent Street in het hartje van Londen. De legendarische winkel is een waar speelgoedparadijs met haar 7 verdiepingen aan speelgoed, van de laatste computer games en teddyberen tot speciale collector area’s, Hamleys heeft van alles wat!

Verjaardagsfeestjes bij Hamleys

De grootste speelgoedwinkel ter wereld geeft kinderen de mogelijkheid een uniek verjaardagsfeestje te vieren of zelfs een nachtje te logeren tijdens de ‘Hamleys Dream Sleepover’. Tijdens het verjaardagsfeestje genieten de kinderen van activiteiten als schattenjacht of dansgames, spelletjes en natuurlijk heel veel plezier. Ieder kind krijgt uiteraard ook een cadeauzakje mee naar Hamleys ;-).