Warenhuis Harrods in Londen

Harrods, Londen’s meest bekende warenhuis

Engeland | Geen reacties

Harrods, wie kent het niet? Harrods is een van de grootste en zeker meest bekende warenhuizen ter wereld! Dit in 1834 opgerichte warenhuis is gevestigd in de wijk Knightsbridge in Londen en gespecialiseerd in luxegoederen. Vanwege haar specialisme in luxegoederen is Harrods geliefd bij veel beroemdheden. Denk niet meteen aan alleen luxeproducten, Harrods has it al: het motto is niet voor niets ´Omnia Omnibus Ubique´ wat Latijns is voor ‘Alle dingen voor alle mensen, overal’. Ben je in Londen om te shoppen, dan is dit een must-see!

Geschiedenis van Harrods

Warenhuis Harrods op de Brompton Road in Knightsbridge werd in 1849 opgericht door Charles Henry Harrod. Wat niet iedereen weet is dat Charles Henry zijn eerste winkel in 1835 opende in Stepney en later verhuisde naar Brompton Road (de huidige locatie van Harrods). Harrod startte in een eenpersoonskamer waar hij, als thee- en kruideniershandelaar, voornamelijk thee verkocht en groeide gestaag tot een bloeiend warenhuis in 1880 met een assortiment van o.a. medicijnen, parfums, kleding en voedsel. Rond 1883 werd de winkel verbouwd tot het pand wat het nu is, met vorstelijke stijl, terracotta tegels versierde voorgevel en barokke koepel. Tegenwoordig telt het warenhuis meer dan een miljoen vierkante voet (90.000 m²) en verkoopt Harrods luxe- en alledaagse voorwerpen over zeven verdiepingen en 330 afdelingen. Jaarlijks bezoeken zo’n kleine 15 miljoen mensen dit warenhuis, bekend om o.a. zijn iconische ‘groene Harrods tassen’ en Egyptische Kamer.

Daarnaast zijn er nog een paar leuke feitjes over Harrods. Wist je namelijk dat;

  • Harrods in 1898 een van ‘s werelds eerste roltrappen introduceerde?
  • Harrods een memorial heeft van Dodi Fayed en Princes Diana? Dit bronzen beeld is te vinden in de kelder.
  • Winnie the Pooh in Londen is bedacht door A.A. Milne, nadat hij zijn zoontje Christopher Robin in 1921 met een teddybeer zag spelen, gekocht bij Harrods?

Warenhuis waar alles mogelijk is

Bij het zien van de etalages van Harrods zal je snel duidelijk worden waarom dit warenhuis van de meest vooraanstaande namen is in de luxe-industrie; ze zien er allemaal uit als schitterende scènes uit een exclusieve modeshow. Ook de portiers in de groene en gouden kostuums verhullen dat je hier op het juiste adres bent voor luxe artikelen en een ongekende winkelervaring. Binnen kom je een heel breed assortiment tegen van allerlei artikelen, een kleine 32 restaurants en een 100-jaar oude Foodhall.

Harrods heeft ook een aantal exclusieve services waaronder Personal Shopping (sta er niet van te kijken als je bekende sterren voorbij ziet komen vergezeld van een persoonlijke shopping assistent) een Penthouse en een Urban Retreat Spa op de 5e verdieping. Voor de rijke onder ons is alles mogelijk. Zo kun je op afspraak door Harrods een privéjet laten regelen, en kun je -begeleid door een assistent- je aankopen doen in het warenhuis. Ben je op zoek naar iets specifieks? Vraag het gerust aan het verkooppersoneel, zij staan bekend als experts binnen hun vakgebied en kunnen je ongetwijfeld helpen.

Shop tips in Londen

Zoek je nog meer tips om te shoppen in Londen? Dan ben je aan het juiste adres! Londen is dé shoppinghoofdstad van Engeland waar je je helemaal kunt uitleven om te winkelen! Ook rondom kerst kun je hier terecht om eens flink te kerstshoppen in Londen. Wist je trouwens dat je per comfortabele ferry en trein binnen no-time in hartje Londen staat? Je kunt onbeperkt bagage meenemen, daar alles mee kan op de superferry van Stena Line. Dát is nog eens shop till you drop!