Harwich

Harwich: start hier je culturele dagtrip

Engeland | Geen reacties

Als je een overtocht maakt naar Harwich en graag het zuidoosten van Engeland wil ontdekken, kan je deze historische gebouwen zeker niet missen! Als je met de auto komt, kan je deze lekker op eigen tempo verkennen, maar met het openbaar vervoer zijn ze ook allemaal goed bereikbaar.

Colchester, de oudste stad van Engeland Lees ook: Colchester, de oudste stad van Engeland >>

Canterbury Cathedral

Canterbury Cathedral

Deze kathedraal is een van de oudste en meest bezochte gebouwen in Engeland. Ze werd gesticht in 597 en herbouwd tussen 1070 en 1077. De kathedraal maakt bovendien deel uit van UNESCO Werelderfgoed en is beroemd vanwege haar authentieke structuren. Zo kan je ‘The Quire’ bezoeken, een gothisch gebouw binnen de kathedraal die gebouwd werd door architect William of Sens, of zie ‘The Miracle Windows’ in the Trinity Chapel. Er is zoveel te ontdekken dat je hier makkelijk een hele dag kan doorbrengen.

Dover Castle

In dit prachtige fort kan je eeuwen geschiedenis ontdekken, denk maar aan de Romeinen en de Koude Oorlog.

In het kasteel vind je talloze kamers, maar enkele favorieten zijn onder andere het ‘Underground Hospital’ waar je het leven van een WWII piloot kan volgen die voor zijn leven vecht in de ondergrondse operatiekamer. ‘Operation Dynamo’ is dan weer een must voor geschiedenis liefhebbers want in mei 1940 vond hier een grote reddingsoperatie plaats, diep in de geheime tunnels van Dover. Hier kom je alles te weten over Dunkirk en kan je zien hoe door middel van ondergrondse projecties geschiedenis weer tot leven wordt gebracht.

Tip: Vergeet tijdens een bezoek aan Dover ook niet the White Cliffs of Dover te bezoeken.

Royal Pavilion

Royal Pavilion in Brighton

In Brighton vind je het prachtige Royal Pavilion. Dit exotische paleis werd oorspronkelijk voor George IV gebouwd als buitenverblijf. Wat dit paleis opmerkelijk maakt, is dat dit historisch huis gebruik maakt van een Indische en Chinese architectuur.

Na je bezoek aan het paleis kan je genieten van een rustige wandeling aan de kust. Brighton is al jarenlang de favoriete plaats van vele Britten en internationale bezoekers. Hier kan je bovendien van de beste Fish and Chips proeven!

Turner Contemporary

Dit museum vind je in Margate en is een aanrader voor te bezoeken! Inkom is geheel GRATIS en je kan nadien nog genieten van een dagje aan de kust. Margate is nog relatief onbekend maar deze stad is in volle bloei. Binnen enkele jaren gaat het hier zo druk zijn als Brighton dus breng zeker een bezoek aan deze leuke stad. De haven is buitengewoon prachtig en het is bovendien niet ver van Dover dus je kan beide in 1 dag bezoeken als je wil.

Portsmouth Historic Dockyard

In Portsmouth kan je een deel maritieme geschiedenis ontdekken en aan boord gaan van historische schepen en geweldige musea ontdekken. In HMS Victory kun je het legendarische oorlogsschip van Nelson bezoeken en in het nationaal museum maritieme geschiedenis en erfgoed bezichtigen. In het museum van the Royal Navy kun je zelfs de technieken leren waarmee Boathouse 4 gebouwd werd. Een leuke dag uit voor de hele familie!

Tip: shopaholics kunnen naar de outlet wandelen waar je goedkoop merken kan ontdekken, zoals Levi’s, Superdry en Nike.