Herinneringen aan Diana, Princess of Wales

Engeland | 2 reacties

Op 31-8-2017 is het 20 jaar geleden dat het tragische ongeluk gebeurde met Lady Diana, Princess of Wales. In deze blog nemen we je mee naar alle mooie herinneringen aan Lady Di of ook wel ‘the people’s princess’  in Londen.

Memorial Harrods

Het warenhuis Harrods heeft een memorial van Dodi Fayed en Princes Diana. Dit bronzen beeld en herinneringsmonument is te vinden in de kelder. Naast het bezoek aan dit mooie monument is een bezoekje aan de winkel zelf ook aan te raden. Harrods is een van de grootste en zeker meest bekende warenhuizen ter wereld. Dit in 1834 opgerichte warenhuis is gevestigd in de wijk Knightsbridge in Londen en gespecialiseerd in luxegoederen. Vanwege haar specialisme in luxegoederen is Harrods geliefd bij veel beroemdheden. Denk niet meteen aan alleen luxeproducten, Harrods has it al: het motto is niet voor niets ´Omnia Omnibus Ubique´ wat Latijns is voor ‘Alle dingen voor alle mensen, overal’.

Kensington Palace & Kensington garden

Kensington Palace

Kensington Palace is het huis geweest van veel leden van het koninklijk huis, waaronder Queen Victoria, Diana, Princess of Wales en nu de Duke en Duchess of Cambridge (William en Kate). Dit jaar is de expositie geopend “Diana, her fashion story”. In deze expositie worden de 26 meest iconische outfits van Diana tentoon gesteld. Kensington Gardens, één van de 8 Koninklijke parken van Londen is dit jaar omgetoverd tot White Garden. Witte rozen, tulpen en vergeet-me-nietjes zijn in dit 111 hectare grote park geplant om het leven van Diana te vieren.

Diana Memorial Playground

Ook vind je in Kensingtons garden een speeltuin ter nagedachtenis aan Diana. Het is een groot houten piratenschip, gebaseerd op het sprookje Peter Pan, waar kinderen in kunnen klimmen en klauteren. Deze speeltuin is gebouwd omdat Diana erg van kinderen hield. De speeltoestellen zijn niet alleen erg leuk maar ook goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Naast het grote houten schip zijn er nog meerdere speelplekken, zo is er een muziektuin en een waterspeeltuin. Jaarlijks zijn er meer dan 1.000.000 jonge bezoekers die zich helemaal kunnen uitleven.

Bill Wymans “Sticky Fingers” Restaurant


Diana wilde haar kinderen laten zien wat andere kinderen van dezelfde leeftijd deden. Na schooltijd wilde het dan ook wel eens voorkomen dat ze niet in het paleis gingen eten maar naar een hamburger restaurant reden. Een restaurant waar Diana vaak met de kinderen kwam was Sticky Fingers, het restaurant van Bill Wymans (bassist van de Rolling Stones). Prins William vond het heerlijk om eens te doen wat zijn kameraden ook deden.

Hyde Park

Hyde Park is misschien wel het bekendste park van Londen (en tevens één van de 8 Koninklijke parken van Londen). Het sinds 1637 geopende Hyde Park is 140 hectare groot (+/- 280 voetbalvelden) en bevat een groot meer genaamd ‘The Serpetine’. The Serperine is ook de plek van de Princess Diana Memorial Fountain. Dit monument is een fontein ter nagedachtenis aan Prinses Diana van Wales. De ovale fontein is gelegen in het zuidwesten van het park en moet het leven van Diana uitbeelden.

Diana Memorial Walk

In Londen is er een speciale wandelroute ‘Diana Memorial Walk’. Deze route van 11 kilometer brengt je langs gebouwen en plekken brengt waar Diana ooit iets mee te maken heeft gehad. De route is uitgezet met een officieel gedenkteken ter nagedachtenis aan de prinses en loopt door vier parken, waaronder Hyde Park en Kensington Gardens. De route is prachtig en eenvoudig te volgen, een routekaart is niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is het volgen van de metalen gedenktekens.

Welke plek doet jou herinneren aan the Princess of Wales?