Rotskust Zweden

Het seizoen verlengen

Engeland | 2 reacties

Sinds ik in Zweden in het toerisme werk heb ik de uitdrukking, ’we moeten proberen het seizoen te verlengen’ vaak gehoord. Zoals ik zelf vaak roep is alles in Zweden open vanaf Pasen (en dan maakt het niets uit of Pasen vroeg of laat valt in het jaar) tot 1 september. Want is het eenmaal september, dan worden de dagen weer korter en gaan we richting Kerst. Dus kom je na 1 september naar Zweden, dan zal het een stuk moeilijker zijn om het ’echte’ Zweden te ervaren. En dat is heel erg jammer. Want ook na 1 september heeft Zweden zoveel te bieden. En dan komt daar als voordeel bij dat het ook overal een stuk rustiger is dan in de maanden juli en augustus…

Natuur in Zweden in herfstkleuren

Ten tijde van dit schrijven, op 4 oktober 2016, is het prachtig weer. De zon schijnt volop en de herfstkleuren staan te pronken in de zon. Op dagen als deze wil ik maar een ding en dat is naar buiten. De frisse lucht opsnuiven en genieten van de prachtige landschappen en natuur. Tussen 1 september en vandaag is het met enige regelmaat zo mooi weer geweest. En dus bij uitstek een fantastische tijd om Zweden te beleven. Wandelen op Kullaberg of in het Nationaal Park Söderåsen. Wandelen langs de stranden of op een van de prachtige routes die Skåneleden te bieden heeft.

Bos in Zweden

Langer genieten van Zweden

En zeg nou zelf, dan zou het toch wel erg leuk zijn als al die gezellige eetcafeetjes die langs deze wandelpaden te vinden zijn, ook gewoon na 1 september open zijn. En dat je onderweg een gezellige B&B of een leuk hotelletje kan vinden wat geopend is voor toeristen. Mijn motto is dan ook, we gaan ervoor en samen staan we sterk. Laten we het seizoen verlengen en ook na 1 september al het moois wat Zweden te bieden heeft openstellen voor onze toeristen. Uiteindelijk hebben we daar allemaal profijt van.


  • Ook helemaal mee eens. Hier in Dalarna komt alles pas echt in juni op gang en half augustus is het weer over. Heb al regelmatig met een groot vakantiepark hier gesproken over seizoensverlening. Ze staan hier niet negatief tegenover maar moeten waarschijnlijk eerst een paar jaar aan idee wennen ????

  • E S. says:

    Helemaal mee eens. Of de oproep ook bij de Zweden aankomt, vraag ik mij af. Hoewel zeer gastvrij, men richt zich voornamelijk op de eigen vakantieperiode. Ik heb daar meerdere keren over gesproken met Zweden. Het zal waarschijnlijk aan de Nederlandse drang tot handelen zijn. ????