Birger-Kristensson

Het voelt goed om deel uit te maken van duurzaamheid

Engeland | 1 reactie

Birger Kristensson werkt als Second Engineer aan boord van de met methanol varende Stena Germanica. Hij houdt van zijn werkrooster, rondleidingen geven in de machinekamer en de innovatieve mindset binnen Stena Line.

Even voorstellen:

Naam: Birger Kristensson
Opleiding: Marine engineer
Leeftijd: 34
Loopbaan:  Begonnen bij Stena Line in 2005 met een zomerbaantje op de op Stena Carisma, voordat hij aan boord van Stena Freighter en Stena Primorsk werkte. Sinds 2010 werkt hij aan boord van de Stena Germanica.

Loopbaan bij Stena Line

Birger Kristensson werkt sinds 2010 aan boord van de Stena Germanica. Zijn werkrooster is gebaseerd op twee weken werken, drie weken vrij. Dit past bij hem, ondanks het feit dat hij drie jonge kinderen thuis heeft. “Het is moeilijk voor mijn verloofde wanneer ik weg ben, maar als ik thuis ben, weet ze dat het beter is dan dat ik een vaste baan heb. En daar ben ik het mee eens.”

Werken op ‘s werelds eerste door methanol aangedreven schip

Methanol motor Stena Germanica wereldprimeur

Milieuzorg is een belangrijk onderdeel van de machinekamer, of het nu gaat om het recyclen van plastic vaten of milieuzorg binnen de hele operatie.”Tijdens onze werkzaamheden in de machinekamer is denken aan het milieu vanzelfsprekend. Ik zie het als een win-win-oplossing, zowel voor het milieu als voor het bedrijf. Het schip waar ik aan werk is ‘s werelds eerste schip dat wordt aangedreven door methanol. Een grote investering in duurzame oplossingen zoals deze is de toekomst voor de scheepvaart, als je het mij vraagt. Het voelt goed om daar deel van uit te maken.”

Werken in de controlekamer

Het werk kan soms eenzaam zijn, vooral als je ‘s nachts werkt, maar Birger vindt het leuk. “Overdag is de controlekamer druk met mensen waar ik veel tijd doorbreng. Soms komen er ook mensen langs. Het kunnen passagiers zijn die nieuwsgierig zijn naar hoe onze machines werken of mensen die overwegen voor ons te willen werken en willen weten hoe het is. Ik geef ze de kleine of grote toer door de machinekamer, afhankelijk van hoe geïnteresseerd ze zijn. Het is leuk om mensen te laten zien wat we doen en hoe we werken. ”

Werken bij Stena Line

Dus wat zou Birger zeggen tegen een persoon die overweegt te komen werken bij Stena Line? “Als je de kans krijgt om voor Stena Line te werken, denk ik dat je die kans moet nemen! Het is een veilige en stabiele werkgever met veel potentie voor ontwikkeling. En het is een bedrijf dat niet alleen met schepen vaart, maar het ook op een innovatieve manier ontwikkelt en bouwt, met de moed om te investeren in nieuwe technologie. ”

Nog een laatste tip! Bekijk hier onze beschikbare vacatures.


 • Mooie uitdaging zo,n machine op methanol.
  Hoe is de veiligheid geborgd aan zo,n prachtig schip.
  Of bij alle ferry,s van de maatschappij .
  Groet Jacob van der Laan

  Veiligheidskundige
  Safety- manager
  CCSE.
  SVK geregistreerd.
  Ik werk als zelfstandige.