Glijbaan Londen the Slide op de ArcelorMittal Orbit toren

Hoogste glijbaan ter wereld in Londen!

Engeland | Geen reacties

Londen kent vele primeurs en heeft er anno 2016 een bijzondere primeur bijgekregen… de hoogste en langste overdekte glijbaan ter wereld! Deze baanbrekende glijbaan is gevestigd aan de Orbit Tower. Durf jij de hoogste glijbaan ter wereld te trotseren? 

De in 2012 geopende ArcelorMittel Orbit toren gelegen op het Olympic Park in Stratford is het grootste openbare kunstwerk van het Groot-Brittannië. Deze toren is een blijvende herinnering aan de locatie van Londen als gastheer van de Olympische Spelen in 2012. Vanaf de toren heb je een uitzicht over Londen tot wel 30 kilometer ver. Je moet echter wel eerst de 455 treden beklimmen voordat je als beloning van het mooie uitzicht kunt genieten.

The Slide glijbaan

The Slide glijbaan Londen

Op uitnodiging van Sir Anish Kapoor, ontwerper van de ArcelorMittal Orbit heeft de Duitse kunstenaar Carsten Höller de hoogste en langste overdekte glijbaan ter wereld ontworpen. Deze 178 meter lange glijbaan met een hoogte van 76 meter neemt je mee in een 40 seconden durende reis waarin je 12x rondom de ArcelorMittal Orbit cirkelt met een topsnelheid van 25 kilometer per uur! Tijdens deze rit zie je de skyline van Londen meerdere malen passeren en ga je door een heuse kurkentrekker genaamd de ‘bettfeder’. De glijbaan eindigt met een 50 meter lange rechte weg tot aan de grond, waarna je weer met beide benen op de grond staat in de leukste speeltuin van Londen!

Kaartjes zijn vanaf nu te koop voor 13 euro per persoon, of 20 euro inclusief toegang tot een uitkijkplatform.

Laat je ons weten hoe jouw ritje in de glijbaan was?