Songfestival 2018

Iedereen aan boord voor de Eurovisie-reis!

Engeland | Geen reacties

Het Eurovisie songfestival bestaat al 62 jaar! Dit jaar zal de 63e editie van ‘de grootste tv-songwedstrijd ter wereld’ in Portugal plaatsvinden. Welk land hoop jij dat deze editie gaat winnen? 

Het Eurovisie Songfestival wordt gehouden in de Alice Arena in Lissabon omdat het lied “Amar pelos dois” van Salvador Sobral het Songfestival in 2017 won. Zoals eerder zal de wedstrijd bestaan ​​uit twee halve finales op dinsdag 8 en donderdag 10 mei en een grote finale op zaterdag 12 mei.

Iedereen aan boord!

Dit jaar is het thema van de wedstrijd ´all aboard´ oftewel, iedereen aan boord! En wat is een betere plek om het Eurovisie Songfestival te vieren en kijken dan, jawel aan boord van een ferry? Het logo, dat een schaal voorstelt, wordt geleverd in twaalf verschillende varianten die zijn gebaseerd op het concept van het wisselende leven in de oceaan en de wonderen van een zwevende wereld weergeven. Maar ook dat de Oceaan ons allemaal verbindt, wat extra relevant is voor Stena Line, want onze visie is zowel om de milieu-impact te verminderen als om Europa te verbinden voor een duurzame toekomst!

62 edities en 65 winnaars

Hoewel het Eurovisie Songfestival 62 keer plaatsvond, heeft het feitelijk 65 winnaars. Hoe is dat mogelijk? Welnu, in 1969 stonden vier landen bovenaan het scorebord, waarvan drie ook onze bestemmingen waren, met een gelijk aantal punten; het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk en Spanje. Bij gebrek aan regels om situaties met gelijkspel op te lossen, moest de EBU alle vier de deelnemers als winnaars bekendmaken. Gelukkig zijn kort daarna regels ingevoerd voor bij een gelijkspel.

42 landen bij Eurovisie Songfestival 2018

Tweeënveertig landen zullen dit jaar deelnemen aan het Songfestival en al onze bestemmingen zijn vertegenwoordigd. We hebben hun inzendingen hieronder op een rijtje gezet. Voor welk land ben jij?

Denemarken

Denemarken zal deelnemen aan het nummer Higher Ground van de kunstenaar Rasmussen, gerangschikt als nummer 19.

Duitsland

Duitsland wordt gerangschikt als nummer 17 met het liedje You let me walking alone en wordt uitgevoerd door Michael Schulte.

Frankrijk

Frankrijk staat dit jaar bovenaan in de top 3 en zal deelnemen aan de wedstrijd met het nummer Mercy geschreven door Émilie Satt en Jean-Karl Lucas. Het lied wordt uitgevoerd door het Franse duo Madame Monsieur.

Ierland

De uitvoering van Ierland met Ryan O’Shaughnessy heet Together en staat op nummer 30.

Letland

Letland staat op nummer 29 met het nummer Funny Girl van Laura Rizzotto.

Litouwen

Eva Zasimauskaitė zal dit jaar het nummer When We’re Old uitzenden, dat is gerangschikt als nummer 23.

Nederland

Nederland heeft de countryzanger Waylon voorgesteld om hen te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het nummer Outlaw In ‘Em en staat op nummer 22.

Noorwegen

Noorwegen staat op nummer 2 en wordt vertegenwoordigd door Alexander Rybak die bekend werd in Europa toen hij in 2009 het Eurovisie Songfestival won en het lied Fairytale zong.

Polen

De bijdrage van Polen bestaat uit Gromee feat. Lukas Meijer met het nummer Light Me Up en staat op nummer 34.

Verenigd Koningkrijk

Verenigd Koninkrijk staat op nummer 27 met het nummer Storm van SuRie’s (Susanna Marie)
Ze trad op als achtergrondzanger voor de Belgische Loic Nottet tijdens het Eurovisie Songfestival in 2015 en zal nu doorgaan met het voeren van de vlag voor het Verenigd Koninkrijk.

Zweden

Zweden staat op nummer 8. De bijdrage van dit jaar zal worden vermeld
door Benjamin Ingrosso met een club vriendelijke dans track genaamd Dance You Off.

Is er een betere manier om het Eurovisie Songfestival dit jaar te vieren, maar aan boord van Stena Line? Boek je ticket en ervaar het zelf!

Tags: