Ierland en Game of Thrones

Engeland | Geen reacties

Ierland is misschien wel een van de mooiste bestemmingen dicht bij huis. Gekenmerkt door een prachtige flora en fauna, indrukwekkende kloosterruïnes en overblijfselen uit de Keltische cultuur. Ook internationaal blijft dit niet onopgemerkt. Wist je dat een groot deel van de HBO-hitserie Game of Thrones is opgenomen in Noord-Ierland? Van Dragonstone tot The Dark Hedges, veel van deze prachtige filmlocaties kun je bezoeken…

Inmiddels zijn er heuse tours te boeken die alle Game of Thrones filmlocaties afgaan, maar er valt natuurlijk nog veel meer moois te ontdekken als je zelf met de auto op pad gaat. De ongeëvenaarde kustroutes worden alom geroemd vanwege hun schitterende panorama’s en ruige kusten. Zo komen beelden van de Causeway Coast en de Glens uitgebreid in de serie voor. De Causeway Coastal route, die loopt van Londonderry tot Belfast is overigens zo’n 310 kilometer lang en een absolute aanrader!

ierland-got-dragonstone-robb-starks-camp

Links: Mussenden Temple bij Downhill Beach (Dragonstone in Game of Thrones). Rechts: Audley’s Castle, bij Audley’s Field and Castle (Robb Stark’s Camp in de serie).

 

Mocht je de mooiste plekken uit de Game of Thrones zelf willen bezoeken, bekijk dan vooraf hoeveel dagen je hiervoor wilt uittrekken. Zoals aangegeven bestaan er inmiddels verschillende tours die je in 2-, 3- of 4-dagen langs de filmlocaties brengen. Ga je met de auto naar Ierland en zelf op zoek naar de Game of Thrones filmlocaties? Vergeet dan zeker niet om de ligging van de fantastische filmlocaties vooraf uit te zoeken en deze route te combineren met overnachtingen bij lokale Bed & Breakfasts. Met een beetje geluk krijg je zo van de locals nog meer leuke tips mee!

Wil je het meeste uit je zoektocht naar de filmlocaties halen? Plan je reis dan goed! Bekijk de beschikbare overtochten naar Ierland, doe wat onderzoek naar  de verschillende Game of Thrones tours die worden aangeboden of boek vooraf een autovakantie naar Ierland inclusief bezoekjes aan de filmlocaties, zoals deze 8-daagse rondreis inclusief vlucht en huurauto. Eenmaal in Ierland aangekomen geniet je van de schitterende panorama’s, en kun je je laten meeslepen in de fantasiewereld bij Dragonstone, Downhill beach en Murlough Bay. There you go!

Enthousiast over het landschap van Ierland? Lees dan zeker ons artikel met de 6 mooiste plekken van Noord-Ierland!