Schepen Ierland in het dok

Kijkje achter de schermen: droogdok Ierland

Engeland | Geen reacties

Net als auto’s krijgen ook ferry’s periodiek een onderhoudsbeurt. In het geval van de auto rij je naar de garage en in het geval van een ferry varen we naar het dok. Eerder dit jaar stond er een grote onderhoudsbeurt op de planning voor onze schepen die varen tussen Engeland en Ierland. We nemen je mee en geven je een kijkje!

Stena Horizon in het dok

De Stena Horizon varend op de route Cherbourg – Rosslare werd verwacht in het Harland and Wolff Shipyard in Belfast. Deze scheepswerf heeft het grootste droogdok ter wereld. Het op twee na grootste droogdok ligt in Nederland, bij Keppel Velrome in Rozenburg. De Stena Horizon stond twee weken in het droogdok voor onderhoud en werd opnieuw geverfd. Nadat ze uit het dok kwam werd de Stena Horizon een paar weken ingezet op de route Holyhead – Dublin om de Stena Superfast X te vervangen en vervolgens op de route Cairnryan – Belfast om de Stena Superfast VIII en Stena Superfast VII tijdens hun periodes in het dok te vervangen.

Bijzondere ontmoeting

De Stena Superfast X vaart de Stena Superfast VII tegemoet tijdens haar aankomst in Belfast op 3 februari en zou haar en de Stena Superfast VIII vervangen gedurende de dok periodes. De Stena Superfast VIII verbleef 10 dagen in het dok van Harland and Wollff Shipyard in Belfast en werd afgelost door de Stena Superfast VII voor haar dok periode.

Na de Stena Superfast schepen was het de beurt aan de Stena Adventurer en Stena Europe. De Stena Lagan en Stena Mersey waren begin van het jaar al het dok ingeweest voor regulier onderhoud.

Foto´s: Scott Mackey