Harry Potter Studio Tour Londen

In Londen op bezoek bij Harry Potter en Sherlock Holmes

Engeland | 2 reacties

Londen is onlosmakelijk verbonden met Harry Potter en Sherlock Holmes. In Londen loop je op veel plekken die bekend zijn van Sherlock Holmes en Harry Potter, zoals in het laatste geval perron 9¾. Wist je dat er in Londen nog veel meer te ontdekken valt rondom zowel Harry Potter als Sherlock Holmes? We vertellen het je hier!

De magische wereld van Harry Potter Lees ook: De magische wereld van Harry Potter >>

Nieuwe tentoonstelling Harry Potter World

Wegisweg tovenaarswinkelstraat Harry Potter

De studio tours van Warner Bros. Londen rond Harry Potter blijven razend populair. En terecht. Op meer dan 18.000 vierkante meter kun je kennismaken met je favoriete filmsets én de originele props en kostuums van je favoriete Zweinstein leerlingen en leraren bekijken. De tour heeft elk jaar een bijzonder thema zodat je nooit twee keer dezelfde props ziet. Vaste elementen blijven natuurlijk Perron 9¾ compleet met Zwijnstein-express, het Verboden Bos en de Wegisweg.

In 2018 staat de wisseltentoonstelling in het teken van Harry Potter en de Vuurbeker. Van 30 maart tot 23 september zie je in de grote hal van Zweinstein de originele Vuurbeker waaruit de perkamenten vlogen met de namen van de deelnemers aan het Toverschool Toernooi. Fans kunnen zich vergapen aan de badkamer van de klassenoudsten met 53 kranen waaruit gekleurd water sproeit. En wat dacht je van het originele kostuum van Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden, het graf van Marten Vilijn en een model van de koets van Beauxbatons…

Vervoer naar Warner Bros. Studio Tour London

Je komt bij de Warner Bros. Studio door vanaf London Euston de trein te nemen naar Watford Junction. Een pendelbus brengt je vanaf het station naar de studio’s. Tickets voor de studio tour zijn alleen vooraf te bestellen op de website van Warner Bros.

In de voetsporen van Sherlock Holmes

Sherlock Holmes in Londen

Een andere fictieve figuur die onlosmakelijk met Londen is verbonden, is Sherlock Holmes. De detective van Sir Arthur Conan Doyle en zijn trouwe hulp doctor John Watson staan weer volop in de belangstelling na de succesvolle, gemoderniseerde televisieserie met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman in de hoofdrollen.

Er worden diverse tours georganiseerd die leiden langs de locaties waar de BBC-serie is opgenomen, bij voorbeeld langs Russell Square Gardens, St. Bart’s Hospital en Whitehall. Je kunt met een georganiseerde tour meegaan, maar wie een beetje handig is met zoeken op internet kan ook gratis rondwandelingen vinden in combinatie met hop-on-hop-off bussen.

Sherlock Holmes Museum

Voor de echte fans van de boeken is een bezoekje aan 221-B Baker Street een aanrader. Hier zouden beide heren tussen 1881 en 1904 in het pension van Mrs. Hudson hebben gewoond. Op de eerste verdieping is een klein museum ingericht waarin je letterlijk het Victoriaanse kantoor instapt. Personeel in authentieke kleding laat voorwerpen zien die Holmes gebruikt zou hebben. Op de benedenverdieping is een winkeltje te vinden waar je souvenirs en boeken kunt kopen. Meer informatie vind je hier.

Reis naar Londen

Met de ferry van Stena Line reis je snel en eenvoudig met de trein naar hartje Londen. Je reist comfortabel per ferry naar Harwich en stapt daar over op de trein. Met de trein sta je ‘s ochtends iets voor 09.00u in hartje Londen.