Elanden in de natuur van Zweden

Kamperen bij de elanden

Engeland | Geen reacties

Kamperen in Zweden is een feest voor degenen die dol zijn op de natuur. Buiten het vrij-kamperen met het zogenaamde ‘Allemansrecht’ (Allemansrätten op z’n Zweeds), vind je er honderden campings. Bij de Zweedse campingbond, SCR Swedish Camping alleen al zijn er meer dan 450 aangesloten. Nou krijgen we wel eens de vraag of je dan niet het risico loopt oog in oog te staan met een eland. Wat dat betreft kunnen we je geruststellen. Weliswaar is de eland rijkelijk in de Zweedse bossen aanwezig, maar het zijn zeer schuwe dieren. De kans dat je er een in het wild tegenkomt is dus heel klein.

Wil je graag elanden spotten, dan raden we je aan een bezoekje te brengen aan een elandenpark. We hebben enkele voorbeelden van campings die in de buurt van een elandenpark liggen op een rij gezet.

De Big Five van Zweden Lees ook: De Big Five van Zweden >>

 

Hafsten Resort, Uddevalla (Bohuslän)

Hafsten Resort meer om te zwemmen

Vanuit deze 5-sterren camping die ligt op een schiereiland ten westen van Uddevalla heb je een schitterend uitzicht op de archipel. Het park Moose af Anneröd (Uddevalla) ligt op ongeveer 11 km afstand.

Gröne Backe Camping & Stugor, Ed (Dalsland)

Deze 3-sterren camping ligt even ten zuiden van het meer Lilla Le. Dit is een van de oudste toeristische gebieden in Zweden, ook wel liefkozend ‘Zweden-in-het-klein’ genoemd. Op loopafstand vind je hier de Dalslands Moose ranch.

Tingsryd Resort, Tingsryd (Småland)

Tingsryd Resort

Een 4-sterren camping waar veel kinderactiviteiten worden georganiseerd. Het park ligt op 20 km van het wildpark Älgriket Tingsryd waar je buiten elanden ook veel edelherten kunt bewonderen.

Vimmerby Camping Nossenbaden, Vimmerby (Småland)

Deze 3-sterren camping aan het Nossenmeer ligt op 5 km van Astrid Lindgren’s World en op ca. 27 km van het Virum Älgpark in Vimmerby.

Eksjö Camping & Konferens, Eksjö (Småland)

Eksjö Camping & Konferens meer zonsondergang

Deze camping met 3 sterren ligt zowel dichtbij Astrid Lindgren’s World als op 12,5 km van het Skullryd Älgpark.

Strandstuvikens Havsbad & Camping, Malmköping (Södermanland)

Dit is een gezellige familiecamping met 3 sterren op 40 km afstand van het Öster Malma Wildlife park waar je herten, moufflons en wilde zwijnen kunt zien.

Mössebergs Camping, Falköping (Västergötland)

Mössebergs Camping en Stugby

Een rustige 3-sterren camping op 7 km van het Wrågården wildpark in Falköping waar je elanden, bisons en herten kunt zien.

Reizen naar Zweden

Gek op kamperen? Bekijk de aanbiedingen voor het reizen met caravan of camper naar Zweden van Stena Line. Op de route Grenå-Halmstad kan de caravan gratis mee op de dagafvaart. Zien we je aan boord?

Tags: ,