Oxford Street kerstverlichting tijdens het kerstshoppen in Londen

Kerstverlichting Oxford Street en Regent Street

Engeland | Geen reacties

Kerstshoppen in Londen is jaarlijks een groot spektakel, duizenden fonkelende lichtjes verlichten de stad en creëren een fijne kerstsfeer. Het lijkt nog ver weg, maar toch zijn de eerste voorbereidingen al getroffen. In Oxford Street hangt de kerstverlichting en is bekend gemaakt wanneer deze zal worden ontstoken, iets wat traditiegetrouw de start van het kerstshoppen in Londen betekent.

Londens kerstverlichting: waar en wanneer? Lees ook: Londens kerstverlichting: waar en wanneer? >>

Kerstverlichting Oxford Street

De mooie, sprankelende, verlichte sneeuwballen zijn voor het vierde opeenvolgende jaar terug in Oxford Street. Tijdens de jaarlijkse ‘kerstverlichting switch-on’ op 6 november zullen 1778 sneeuwbal-achtige kerstverlichting en zo’n 750.000 LED-lampen voor het 75e jaar worden ontstoken, als start voor de kerstperiode.

Het ontsteken van de kerstverlichting in Oxford Street zal plaatsvinden op zondag 6 november, met speciale aanbiedingen in veel van de winkels, en een bezoekje van de My Little Pony Bus en Transformer’s Optimus Prime vrachtwagen en Bumblebee auto. De beroemdheid dit jaar de eer heeft om de kerstverlichting te onsteken, is Craig David.

Kerstverlichting Regent Street

Tijdens de kerstperiode krijgt ook Regent Street traditiegetrouw haar gebruikelijke kerst make-over met slingers van lichten. De kerstverlichting van 2016 is een terugblik naar de allereerste reeks van kerstverlichting die in 1954 werd opgehangen in Regent Street. De kerstversiering- en verlichting met meer dan 300.000 lichtjes lopen dit jaar helemaal door van Oxford Circus naar Waterloo Place via Piccadilly en St. James en worden ontstoken op 17 november.

Kerstverlichting in Londen

Ben je benieuwd naar waar en wanneer alle winkelstraten in Londen één en al kerstsfeer uitstralen? Speciaal voor jou heb ik alle winkelstraten in Londen met kerstverlichting op een rijtje gezet en de 10 mooiste straten met kerstverlichting!

Kerstshoppen in Londen

Wil jij dit jaar genieten van de kerstverlichting en lage Engelse pond in o.a. Regent Street en Oxford Steet? Pak dan de ferry en trein naar hartje Londen om een flink te gaan kerstshoppen! Maak je geen zorgen over je kerstinkopen, bij Stena Line kun je onbeperkt bagage (en dus al jouw kerstcadeaus) meenemen op de superferry!