Lichtfestival Lumiere naar Londen!

Engeland | Geen reacties

Het grootste festival van lichtkunst in de UK, het Lumiere Festival, komt 14-17 januari 2016 naar Londen! De organisatie van dit festival is in handen van Lumiere Durham, waar dit festival in 2009 ooit begon. Het Lumiere Festival in Londen zal 4 nachten lang gevierd worden met animaties en verlichting op 20 locaties in West End en Kings Cross. Het mooie is dat de toegang gratis is!

Aan het Lumiere festival in Londen doen meer dan 24 kunstenaars mee, waaronder enkele grote namen. Zo doet o.a. de Britse kunstenaar Julian Opie (bekend van o.a. een album cover van de band Blur, en grootschalige geanimeerde LED-cijfers voor U2’s Vertigo wereldtournee) mee. Daarnaast zal er een lichtsculptuur gemaakt worden die bezoekers via een app in staat stelt om zijn licht- en patronen te veranderen en bewegende figuren van geprojecteerde punten van licht, gemaakt met behulp van de lokale bevolking in Kings Cross.

Foto v.l.n.r. Solar Equation (2013, Foto © Matthew Andrews), Les-Voyageurs (2013, Foto: Cedric Le Borgne), Consumerist Tree (2013, Foto © Matthew Andrews), Voyage-Novak (2013, Foto Chris Hill)

Het Lumiere festival is ooit in Durham geboren en internationaal erkend vanwege het grote succes. Dat het festival nu in Londen zal worden gehouden is een mooie opsteker. Voor Londen is dit een schitterend nieuw festival wat er voor zal zorgen dat de Kerstsfeer nog even blijft tot in januari. Met dit festival volgt Londen de voetsporen van enkele andere grote steden ter wereld met een soortgelijk festival, zoals Vivid Sydney, Berlijn Festival of Lifhts en Fête de Lumières in Lyon. Wil je Londen zelf in een nieuw licht zien? Dat kan! Reis comfortabel met ons naar Londen en ervaar het Lumiere festival zelf!

Route naar Lumiere Londen

Wil je genieten van de lichtkunstwerken tijdens van Lumiere London wanneer je in Londen bent? Dat kan uiteraard! Zodra je met de trein vanuit Harwich bent aangekomen op het station Londen Liverpool Street, stap je over op de central metrolijn (rode lijn) richting Ealing. Je stapt uit bij Oxford Circus in West End, waar één van de twee locaties van Lumiere London is. De tweede locatie bij Kings Cross, vanaf Londen Liverpool Street te bereiken via de Circle (gele lijn) en Hammersmith & City (roze lijn) richting Hammersmith of Metropolitan (paarse lijn) metro.

Benieuwd naar meer festivals in Engeland? Lees dan zeker de 7 tofste muziekfestivals in Engeland deze herfst!